Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

joi, 23 iulie 2009

Adrian Năstase: Traian Băsescu a dat un test relaţiei cu PSD-ul

reşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat la Realitatea Zilei că Preşedintele României Traian Băsescu a încercat să dea un test PSD-ului.

Năstase susţine că premierul Emil Boc a permis publicarea în Monitorul Oficial a propunerilor făcute de Gabriel Oprea pentru numirea în funcţie a unor persoane din cadrul MIRA, după ce a fost sfătuit astfel de către Traian Băsescu.

Adrian Năstase a mai adăugat că "răspunsul pentru "testul" dat de către Traian Băsescu a fost unul foarte clar: s-a dorit să nu se considere cumva că PSD este într-o relaţie de vasalitate cu PD-L."

"Din punctul meu de vedere, ceea ce a determinat toată această tensiune, inclusiv în cadrul PSD, este nerespectarea din partea premierului Boc a înţelegerii pe care dânsul a semnat-o. Conform acelei înţelegeri între cele două partide numirile în funcţie la nivel guvernamental se puteau face numai în baza propunerilor forurilor competente statutare ale celor două părţi.

Din ce am aflat de la Mircea Geoană, acesta a vorbit la telefon cu Emil Boc şi i-a cerut să nu publice aceste numiri în Monitorul Oficial. A fost ţinut textul de la Monitorul Oficial până la două noaptea astfel încât să se poată face aceste numiri şi pentru a-i pune în faţa unui fapt împlinit pe cei din PSD" a completat Adrian Năstase.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat astăzi că formaţiunea îi retrage sprijinul politic ministrului de Interne, Gabriel Oprea. "Am discutat situaţia creată prin gestul lui Gabriel Oprea care a încălcat în mod deliberat mecanismul de numire în funcţie a unor persoane din cadrul MIRA. Această situaţie încalcă mecanismul de funcţionare din partid şi protocolul de funcţionare a coaliţiei", a explicat Geoană. Decizia de retragere a sprijinului politic a fost luată cu majoritate de voturi.

Nadia şi pompierii, campioni în topul încrederii la români

Nadia Comăneci rămâne, şi în 2008, personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor. Următoarele locuri, într-un Top 100 realizat de revista „Reader’s Digest“, sunt ocupate de actorii Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei şi Florin Piersic. La realizarea topului au participat peste 1.000 de repondenţi cu vârste de peste 18 ani. Topul este dominat, în prima
parte de actori, sportivi, medici, cântăreţi şi prezentatori de televiziune, ultimele locuri revenind zonei politicului.

„Toţi cei prezenţi în acest top dispun de notorietate, sunt percepuţi ca persoane care au reuşit, nu sunt personalităţi conflictuale şi nu au apărut în presă ca oameni care caută să obţină beneficii personale din afaceri dubioase“, a explicat sociologul Bogdan Voicu.

Dosarul macelarului din Brasov. Madalina Motruna, torturata ore in sir pentru a spune unde sunt banii

Gardianul” va prezinta, in exclusivitate, rechizitoriul dublei crime de la Brasov, avându-l ca autor pe George Ionut Nicolae, una dintre victime fiind fiica adjunctului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov. Asasinul a dat dovada de o cruzime si un sânge rece iesite din comun. Tinta sa erau banii si nu a precupetit in a-i reteza uneia dintre victimele sale degetul inelar pentru a spune unde sunt banii. Totodata, in exclusivitate, ziarul nostru va prezinta imagini surprinse de criminalistii Serviciului Omoruri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a IGPR in imobilul din Bacau, acolo unde asasinul a ascuns cadavrele celor doua victime ale sale

George Ionut Nicolae, in vârsta de 27 de ani, a fost trimis in judecata de catre procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de schingiuirea, jefuirea si uciderea a doua tinere. Prima sa victima, pe nume Vasilica Mihaela Mihai, este din Zarnesti. Aceasta si-a cunoscut calaul in conjunctura in care incercase in nenumarate rânduri sa obtina permisul de conducere. Fata avea o suma importanta de bani (80.000 de euro), pe care o agonisise in cei patru ani cât a lucrat in strainatate. Cea de-a doua victima se numeste Madalina Ortansa Motruna si avea, la data la care a fost omorâta, doar 17 ani. Tatal ei, Gabriel Motruna, ocupa functia de adjunct al directorului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, iar mobilul crimei il reprezenta suma de 40.000 de euro pe care familia tinerei ii obtinuse in urma vânzarii unui teren. Povestea, din punctul de vedere al ofiterilor Serviciului Omoruri din IGPR si a procurorilor criminalisti, incepe la data de 22 iulie 2008, când, intr-o anexa a unei case
din Bacau, din strada Vasile Alexandru, la numarul 38, au fost descoperite doua “colete”, de dimensiuni mari, care miroseau puternic. In aceste colete, criminalistii au descoperit cadavrele Madalinei Ortansa Motruna si Vasilica Mihaela Mihai, impachetate in straturi succesive de polietilena, lipite cu banda adeziva, o patura si doua mochete. Intr-o alta camera au fost gasite haine atât de dama, cât si barbatesti, incaltaminte, posete, telefoane mobile
dezmembrate si incarcatoarele aferente, acte de identitate, toate pline de sânge. Proprietarul casei le-a declarat anchetatorilor ca imobilul fusese inchiriat de un barbat din Brasov, pe nume George Ionut Nicolae, incepând cu luna octombrie a anului 2007. Ulterior, un martor a dezvaluit ca, initial, coletele fusesera ingropate in gradina casei, insa, in cursul lunii noiembrie, la cererea criminalului, le-a dezgropat si le-a depozitat in anexa in care au fost descoperite.

Permisul de conducere

Potrivit anchetatorilor, prima victima, Mihaela Vasilica Mihai l-a cunoscut pe asasin in vara anului 2006, prin intermediul unui amic. Tânara lucra in Italia, dar a venit in tara pentru a-si cumpara un apartament, o masina si pentru a obtine permisul de conducere. A dat un prim test la politie pe 5 septembrie 2006, insa l-a picat. Ingrijorata, Mihaela a dat sfoara-n tara pentru a cunoaste pe cineva care o poate ajuta la invatat Codul Rutier. Prietenul acesteia, Florin, i l-a recomandat pe George Ionut Nicolae, persoana care, desi nu avea serviciu, dispunea de mari sume de bani si obisnuia sa se prezinte ca fiind fie avocat, fie director de firma, deci un individ cu foarte multe relatii. Mihaela a convenit sa-i plateasca asasinului 2.000 de euro pentru a-i intermedia obtinerea permisului auto, asta intrucât victima sustinuse, in anul 2006, trei examene in acest sens, la toate picând la proba teoretica. George Ionut Nicolae s-a oferit, in cele din urma, sa o pregateasca personal, urmând ca victima sa-i plateasca câte 400.000 lei vechi pentru fiecare ora de “meditatii”. A dat, in sfârsit, din nou examen. A picat insa si de aceasta data. Pierduse si timp, si bani. In timpul pregatirii, Mihaela a vizitat de câteva ori apartamentul inchiriat de asasin in Brasov, situat in strada 13 Decembrie, locatia in care, la data de 9 noiembrie 2006, a si fost ucisa. In aceasta perioada, intre victima si asasin se instituise o relatie de amicitie. Spre exemplu, sarbatoarea de Halloween, de la sfârsitul lunii ocombrie 2006, a fost petrecuta de criminal alaturi de damilia victimei, asasinul fiind insotit de iubita lui, Alexandra. S-au filmat, s-au fotografiat, totul ramânând imortalizat pe camera. Aceste imagini au fost descoperite de criminalisti la locul in care au fost abandonate cadavrele.

A casapit-o cu pioletul

Pe 8 noiembrie, in ziua Sfintilor Mihail si Gavril, Mihaela a dat o petrecere la locuinta parintilor ei, in Zarnesti, unde se aflau mama ei si cele doua surori. In timpul petrecerii, tânara a facut un anunt, si anume ca, a doua zi dimineata, va pleca la Brasov sa-si ridice permisul de conducere. La ora 5.00 dimineata, Mihaela s-a imbracat si a plecat, urmând sa revina in scurt timp pentru a se intoarce la munca, in Italia. Isi facuse, in acest sens, bagajele de seara. In aceeasi zi, Mihaela a mers la apartamentul inchiriat de asasin in Brasov. S-au certat, ea reprosându-i ca a pacalit-o si solicitându-i sa-i restituie suma de 2.000 de euro, la care se adauga alti 500 de euro, bani pe care i-a platit pentru obtinerea permisului. Mai mult, fata l-a amenintat pe George ca, in caz contrar, il va da in judecata. Asasinul s-a enervat, a pus mâna pe un piolet, aflat pe cuierul din hol, si a lovit-o pe Mihaela de mai multe ori in cap si torace. Victima s-a prabusit in hol, insa asasinul a continuat sa o loveasca. Potrivit declaratiilor familiei, Mihaela avea asupra ei, la acel moment, o suma cuprinsa intre 50.000 si 80.000 de euro, bani cu care intentiona sa-si cumpere un apartament si o masina din Brasov, suma pe care a strâns-o de la cele trei locuri de munca la care era angajata in Italia, unde câstiga 3.000 de euro lunar. La audieri, criminalul nu a recunoscut ca a luat acesti bani de la victima.

A tinut cadavrul trei luni in apartament

Dupa comiterea crimei, asasinul si-a lasat victima, un timp, in balta de sânge din holul apartamentului. A plecat in oras, dupa care a revenit si a inceput sa stearga urmele. A spalat si sters cu cârpe si ziare pioletul, pardoseala si peretii. A impachetat cadavrul intr-o mocheta grena, dupa care l-a invelit intr-o patura si cu o folie din plastic. Victima a ramas in acel apartament pâna la sfârsitul lunii ianuarie 2007, fapt confirmat de vecinii de scara, care au declarat ca in apartamentul crimei erau lasate geamurile deschise, cu toate ca afara era un ger de crapau pietrele. Pentru ca vecinii reclamasera acest fapt, asasinul a luat decizia de a muta cadavrul in alta parte. Astfel, in intervalul ianuarie-februarie, George Ionut Nicolae a revenit la apartament, a infasurat coletul intr-o mocheta de culoare rosie, l-a legat cu sfoara si l-a transportat intr-o locatie neidentificata la acest moment. In iulie 2007, Alexandra, iubita lui George, a inchiriat un spatiu comercial situat in strada Caramidariei, unde asasinul a depozitat cadavrul, fara sa stie prietena sa. Cadavrul a fost pastrat aici intr-o incapere alaturata biroului, locatie in care, câteva luni mai târziu, avea sa fie ucisa Madalina Motruna.
In toata aceasta perioada, familia Mihaelei a incercat in zadar sa ia legatura telefonic cu ea. L-au contactat, culmea, chiar pe asasin, rugându-l sa afle ce s-a intâmplat cu ea. Sângele rece cu care asasinul a actionat este demonstrat de faptul ca, in cursul lunii noiembrie, acesta s-a dus la Zarnesti, de unde a luat bagajele Mihaelei, spunându-le surorilor acesteia ca l-a rugat pe el sa faca acest lucru. In toata perioada pâna la gasirea cadavrului, criminalul a tinut legatura prin SMS cu familia victimei, scriindu-le ca din partea Mihaelei ca are nevoie de bani, respectiv sume cuprinse intre 500 si 1.000 de euro. Ulterior, personal a contactat familia, cerând bani, deoarece Mihaela ar fi avut o datorie neonorata la el in valoare de aproximativ 600 de euro. La insistentele acestuia, sora Mihaelei, Cristina, care locuieste in Italia, i-a trimis asasinului, prin Western , 100 de euro.

Mostenirea familiei Motruna

George Ionut Nicolae si-a cunoscut a doua victima, Madalina Ortansa Motruna, pe internet, in cursul anului 2007. Adolescenta postase mai multe fotografii pe “hi5”. Asasinul a contactat-o prin messenger, reusind sa se strecoare in anturajul acesteia. La scurt timp, el i-a propus sa-i asigure tinerei transportul cu autoturismul. Relatia inchegata l-a ajutat pe criminal sa intre in posesia unor informatii importante despre situatia financiara a familiei Motruna. Astfel, tânara i-a povestit asasinului ca parintii ei urmau sa primeasca o suma importanta de bani din vânzarea unui teren mostenit de la bunica. Este vorba despre 125.000 RON
, bani care au intrat in posesia familiei in cursul anului 2007, suma pe care tatal victimei o tinea la domiciliu. Asta, deoarece intentiona sa cumpere un autoturism. Madalina stia de la tatal ei ca, incepând cu data de 1 septembrie 2007, autoturismul comandat urma sa soseasca la firma de leasing, urmând ca banii sa fie platiti. Aceasta veste l-a facut pe asasin sa grabeasca lucrurile. Astfel, la 30 august 2007, Madalina urma sa participe la o petrecere organizata la o pensiune din statiunea Bran. Madalina nu a mai ajuns. Ingrijorata, mama tinerei a apelat-o telefonic. Fata i-a raspuns, spunându-i ca se afla in fata blocului si ca vine acasa, intrucât nu se mai duce la petrecere.

I-a taiat degetul

Madalina nu a ajuns insa acasa, iar aceasta a fost ultima convorbire pe care parintii au purtat-o cu ea. Madalina s-a intâlnit cu asasinul in aceeasi seara, in jurul orei 21:00, plecând impreuna la imobilul de birouri din strada Caramidariei, unde George ascunsese cadavrul primei sale victime. Odata intrati in spatiul inchiriat de el, asasinul a inceput sa o loveasca pe Madalina cu un cutit si un topor pentru a o determina pe aceasta sa spuna unde anume tin parintii sai banii. Potrivit rechizitoriului, “leziunile au fost create pe o durata mare de timp – zeci de minute, posibil ore. Aceste leziuni constau in multiple plagi create in zona capului si a toracelui victimei, inclusiv in retezarea degetului inelar de la mâna stânga”. In timp ce Madalina agoniza, criminalul a sustras din geanta acesteia cheile de la apartament, precum si cele doua telefoane mobile ale ei. Ceea ce urmeaza este de o cruzime iesita din comun. Criminalul a obtinut informatia si stia exact unde familia Motruna tinea banii. S-a urcat in autoutilitara inchiriata si s-a deplasat in apropierea locuintei unde, incepând cu ora 1:00, a trimis de pe telefonul Madalinei mai multe SMS-uri parintilor acesteia. Intr-unul dintre mesaje, dându-se drept Madalina, le cerea acestora sa vina in gara din Predeal, pentru a o aduce acasa. Stratagema a reusit, parintii Madalinei parasind locuinta in jurul orei 4:00. Criminalul a urcat in apartament, a descuiat usa, si a sustras din interior
suma de 103.600 RON, dupa care a incuiat usa la loc si s-a intors la imobilul din strada Caramidariei. In drum, a oprit la o benzinarie din cartierul Bartolomeu, de unde a cumparat un cutit de vânatoare zimtat, in teaca din piele. Era ora 6:20. Inarmat cu acest cutit, asasinul s-a intors in locatia in care Madalina agoniza, unde i-a aplicat acesteia lovitura de gratie – i-a sectionat gâtul, cu sectionarea laringelui, leziune in urma careia victima a murit pe loc. Dupa care criminalul a luat cadavrul, l-a infasurat in straturi succesive de folie de polietilena. Dupa care a parasit locatia pentru a gasi un alt loc unde sa ascunda nu unul, ci doua cadavre.

Trimis in judecata

Ieri, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica l-a trimis pe asasin in judecata. Criminalul a dat dovada de perfidie; a pus la punct un plan diabolic prin care nu numai ca si-a ucis victimele pentru a le deposeda de bani, dar, ulterior comiterii asasinatelor, a tinut permanent legatura cu familiile acestora, carora le cerea bani. Si a si obtinut, dat fiind ca familiile erau contactate prin SMS de pe telefoanele victimelor. George Ionut Nicolae este cercetat pentru doua infractiuni de omor deosebit de grav, doua infractiuni de tâlharie, una de inselaciune, toate in forma continuata. In prezent, asasinul se afla in arestul Politiei Capitalei, urmând ca, la 18 februarie 2009, sa fie prezentat instantei Tribunalului Brasov pentru Minori si Familie.

Proprietarii casei din Bacau au sapat santul in locul asasinului

La data de 15 septembrie 2007, individul a inchiriat o locuinta in comuna Cristian, judetul Bacau, insa a renuntat la aceasta locatie. In data de 5 octombrie, asasinul a inchiriat o locuinta in Bacau pentru suma de 500 euro pe luna. Dupa incheierea contractului, criminalul i-a cerut proprietarului sa largeasca portile de la intrare si sa sape un sant, intrucât va dori sa schimbe gardul. Dupa trei zile, acesta a adus la Bacau cele doua cadavre, folosindu-se de o autoutilitara alba, timp in care proprietarul casei se apucase sa sape santul cerut. Când a ajuns, lucrarea era gata. A descarcat toate bagajele din autoutilitara, bagaje printre care se aflau bunurile sustrase de la prima victima, iar coletele in care se aflau cadavrele victimelor au fost aruncate in santul proaspat sapat, peste care s-a tras un placaj, fara sa fie acoperite cu pamânt. Câteva zile mai târziu, proprietarul casei a gasit coletele, insa nu a dat importanta cuvenita. A crezut ca erau colete pe care le uitase chiriasul, motiv pentru care le-a ridicat din sant si le-au depozitat intr-o anexa a imobilului. Dupa care l-a sunat pe asasin spunându-i ca a gasit doua colete, moment in care acesta a reactionat violent, cerându-i proprietarului socoteala pentru care motiv a intrat in curte fara permisiunea lui, in conditiile in care ii platise deja chiria. Aceasta a fost ultima data când proprietarul a luat legatura cu George Ionut Nicolae. Pe data de 22 iulie 2007, sotia si fiica proprietarului au intrat in imobil cu intentia de a face curat, intrucât urmau sa inchirieze casa altei persoane. Au fost izbite de mirosul pregnant emanat de cele doua colete. Le-au desfacut si au descoperit cadavrele.

Asasinul George Ionut Nicolae a pus la cale un plan diabolic pentru a face rost de bani. Doua femei cu care acesta a intrat in contact au sfarsit tragic, schingiuite, mutilate si ucise cu bestialitate

Mocheta pe care s-a prabusit prima victima, lovita in mai multe randuri cu un piolet atat in cap cat si in torace. Mocheta a fost folosita pentru "ambalarea" cadavrului Mihaelei Vasilica Mihai


Anchetatorii au apelat la familia victimei pentru a recunoaste bijuteriile Mihaelei, in vederea
identificarii victimei. Asta, avand in vedere ca trecuse un an si jumatate de la crima

Atat cadavrul Mihaelei, cat si al Madalinei Motruna au fost invelite de criminal in saci de
polietilena si strans legate cu banda adeziva, inainte de a fi invelite in mocheta sau patura

Madalina Motruna a fost ucisa dupa ore de tortura in aceeasi locatie in care asasinul ascunsese
cadavrul primei sale victime.

Coletele in care se aflau cadavrele celor doua victime au fost mutate de Nicolae din Brasov
la Bacau, unde au fost gasite de anchetatori

Initial, "pachetele" au fost aruncate intr-un sant pe care proprietarul casei inchiriate de
criminal il sapase la cererea acestuia

La perchezitie, anchetatorii au gasit mai multe haine si lenjerie de pat pline de sange

Asasinul a abandonat in apropierea cadavrelor pantalonii pe care ii purtase cand si-a ucis
ultima victima

Criminalul a torturat-o pe Madalina timp de mai multe ore. Dorea sa afle unde ascunde
familia fetei cele 125.000 RON primiti mostenire. Ca sa devina credibil in amenintarile sale,
bestia i-a retezat victimei degetil inelar de la mana stanga

Degetul a fost impachetat cu grija si ascuns langa cadavrul Madalinei, fiind gasit de anchetatori
la mijlocul anului 2008

Politistii au gasit la fata locului telefoanele mobile si bunurile personale pe care criminalul
le-a sustras de la victimele sale

Imagine de ansamblu a santului sapat de proprietarii casei din Bacau. Acestia au gasit coletele
acoperite cu un placaj, au crezut ca sunt lucruri uitate de chiriasi si le-au depozitat intr-o
magazie



Actualitate
EXCLUSIVITATE: Dosarul macelarului din Brasov. Madalina Motruna, torturata ore in sir pentru a spune unde sunt banii | Imagini Socante | VEZI FILMUL
13-01-2009
galerie foto Galerie Foto stiri din aceeasi categorie Stiri din aceeasi Categorie

* Peste 40 de persoane au murit de frig in ultimele doua saptamani in toata Romania
* Un barbat bolnav psihic din Bârlad a fost violat de doua ori
* Trafic dificil pe DN 1 în urma unui accident soldat cu trei morti

“Gardianul” va prezinta, in exclusivitate, rechizitoriul dublei crime de la Brasov, avându-l ca autor pe George Ionut Nicolae, una dintre victime fiind fiica adjunctului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov. Asasinul a dat dovada de o cruzime si un sânge rece iesite din comun. Tinta sa erau banii si nu a precupetit in a-i reteza uneia dintre victimele sale degetul inelar pentru a spune unde sunt banii. Totodata, in exclusivitate, ziarul nostru va prezinta imagini surprinse de criminalistii Serviciului Omoruri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a IGPR in imobilul din Bacau, acolo unde asasinul a ascuns cadavrele celor doua victime ale sale

George Ionut Nicolae, in vârsta de 27 de ani, a fost trimis in judecata de catre procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de schingiuirea, jefuirea si uciderea a doua tinere. Prima sa victima, pe nume Vasilica Mihaela Mihai, este din Zarnesti. Aceasta si-a cunoscut calaul in conjunctura in care incercase in nenumarate rânduri sa obtina permisul de conducere. Fata avea o suma importanta de bani (80.000 de euro), pe care o agonisise in cei patru ani cât a lucrat in strainatate. Cea de-a doua victima se numeste Madalina Ortansa Motruna si avea, la data la care a fost omorâta, doar 17 ani. Tatal ei, Gabriel Motruna, ocupa functia de adjunct al directorului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, iar mobilul crimei il reprezenta suma de 40.000 de euro pe care familia tinerei ii obtinuse in urma vânzarii unui teren. Povestea, din punctul de vedere al ofiterilor Serviciului Omoruri din IGPR si a procurorilor criminalisti, incepe la data de 22 iulie 2008, când, intr-o anexa a unei case din Bacau, din strada Vasile Alexandru, la numarul 38, au fost descoperite doua “colete”, de dimensiuni mari, care miroseau puternic. In aceste colete, criminalistii au descoperit cadavrele Madalinei Ortansa Motruna si Vasilica Mihaela Mihai, impachetate in straturi succesive de polietilena, lipite cu banda adeziva, o patura si doua mochete. Intr-o alta camera au fost gasite haine atât de dama, cât si barbatesti, incaltaminte, posete, telefoane mobile dezmembrate si incarcatoarele aferente, acte de identitate, toate pline de sânge. Proprietarul casei le-a declarat anchetatorilor ca imobilul fusese inchiriat de un barbat din Brasov, pe nume George Ionut Nicolae, incepând cu luna octombrie a anului 2007. Ulterior, un martor a dezvaluit ca, initial, coletele fusesera ingropate in gradina casei, insa, in cursul lunii noiembrie, la cererea criminalului, le-a dezgropat si le-a depozitat in anexa in care au fost descoperite.

Permisul de conducere

Potrivit anchetatorilor, prima victima, Mihaela Vasilica Mihai l-a cunoscut pe asasin in vara anului 2006, prin intermediul unui amic. Tânara lucra in Italia, dar a venit in tara pentru a-si cumpara un apartament, o masina si pentru a obtine permisul de conducere. A dat un prim test la politie pe 5 septembrie 2006, insa l-a picat. Ingrijorata, Mihaela a dat sfoara-n tara pentru a cunoaste pe cineva care o poate ajuta la invatat Codul Rutier. Prietenul acesteia, Florin, i l-a recomandat pe George Ionut Nicolae, persoana care, desi nu avea serviciu, dispunea de mari sume de bani si obisnuia sa se prezinte ca fiind fie avocat, fie director de firma, deci un individ cu foarte multe relatii. Mihaela a convenit sa-i plateasca asasinului 2.000 de euro pentru a-i intermedia obtinerea permisului auto, asta intrucât victima sustinuse, in anul 2006, trei examene in acest sens, la toate picând la proba teoretica. George Ionut Nicolae s-a oferit, in cele din urma, sa o pregateasca personal, urmând ca victima sa-i plateasca câte 400.000 lei vechi pentru fiecare ora de “meditatii”. A dat, in sfârsit, din nou examen. A picat insa si de aceasta data. Pierduse si timp, si bani. In timpul pregatirii, Mihaela a vizitat de câteva ori apartamentul inchiriat de asasin in Brasov, situat in strada 13 Decembrie, locatia in care, la data de 9 noiembrie 2006, a si fost ucisa. In aceasta perioada, intre victima si asasin se instituise o relatie de amicitie. Spre exemplu, sarbatoarea de Halloween, de la sfârsitul lunii ocombrie 2006, a fost petrecuta de criminal alaturi de damilia victimei, asasinul fiind insotit de iubita lui, Alexandra. S-au filmat, s-au fotografiat, totul ramânând imortalizat pe camera. Aceste imagini au fost descoperite de criminalisti la locul in care au fost abandonate cadavrele.

A casapit-o cu pioletul

Pe 8 noiembrie, in ziua Sfintilor Mihail si Gavril, Mihaela a dat o petrecere la locuinta parintilor ei, in Zarnesti, unde se aflau mama ei si cele doua surori. In timpul petrecerii, tânara a facut un anunt, si anume ca, a doua zi dimineata, va pleca la Brasov sa-si ridice permisul de conducere. La ora 5.00 dimineata, Mihaela s-a imbracat si a plecat, urmând sa revina in scurt timp pentru a se intoarce la munca, in Italia. Isi facuse, in acest sens, bagajele de seara. In aceeasi zi, Mihaela a mers la apartamentul inchiriat de asasin in Brasov. S-au certat, ea reprosându-i ca a pacalit-o si solicitându-i sa-i restituie suma de 2.000 de euro, la care se adauga alti 500 de euro, bani pe care i-a platit pentru obtinerea permisului. Mai mult, fata l-a amenintat pe George ca, in caz contrar, il va da in judecata. Asasinul s-a enervat, a pus mâna pe un piolet, aflat pe cuierul din hol, si a lovit-o pe Mihaela de mai multe ori in cap si torace. Victima s-a prabusit in hol, insa asasinul a continuat sa o loveasca. Potrivit declaratiilor familiei, Mihaela avea asupra ei, la acel moment, o suma cuprinsa intre 50.000 si 80.000 de euro, bani cu care intentiona sa-si cumpere un apartament si o masina din Brasov, suma pe care a strâns-o de la cele trei locuri de munca la care era angajata in Italia, unde câstiga 3.000 de euro lunar. La audieri, criminalul nu a recunoscut ca a luat acesti bani de la victima.

A tinut cadavrul trei luni in apartament

Dupa comiterea crimei, asasinul si-a lasat victima, un timp, in balta de sânge din holul apartamentului. A plecat in oras, dupa care a revenit si a inceput sa stearga urmele. A spalat si sters cu cârpe si ziare pioletul, pardoseala si peretii. A impachetat cadavrul intr-o mocheta grena, dupa care l-a invelit intr-o patura si cu o folie din plastic. Victima a ramas in acel apartament pâna la sfârsitul lunii ianuarie 2007, fapt confirmat de vecinii de scara, care au declarat ca in apartamentul crimei erau lasate geamurile deschise, cu toate ca afara era un ger de crapau pietrele. Pentru ca vecinii reclamasera acest fapt, asasinul a luat decizia de a muta cadavrul in alta parte. Astfel, in intervalul ianuarie-februarie, George Ionut Nicolae a revenit la apartament, a infasurat coletul intr-o mocheta de culoare rosie, l-a legat cu sfoara si l-a transportat intr-o locatie neidentificata la acest moment. In iulie 2007, Alexandra, iubita lui George, a inchiriat un spatiu comercial situat in strada Caramidariei, unde asasinul a depozitat cadavrul, fara sa stie prietena sa. Cadavrul a fost pastrat aici intr-o incapere alaturata biroului, locatie in care, câteva luni mai târziu, avea sa fie ucisa Madalina Motruna.
In toata aceasta perioada, familia Mihaelei a incercat in zadar sa ia legatura telefonic cu ea. L-au contactat, culmea, chiar pe asasin, rugându-l sa afle ce s-a intâmplat cu ea. Sângele rece cu care asasinul a actionat este demonstrat de faptul ca, in cursul lunii noiembrie, acesta s-a dus la Zarnesti, de unde a luat bagajele Mihaelei, spunându-le surorilor acesteia ca l-a rugat pe el sa faca acest lucru. In toata perioada pâna la gasirea cadavrului, criminalul a tinut legatura prin SMS cu familia victimei, scriindu-le ca din partea Mihaelei ca are nevoie de bani, respectiv sume cuprinse intre 500 si 1.000 de euro. Ulterior, personal a contactat familia, cerând bani, deoarece Mihaela ar fi avut o datorie neonorata la el in valoare de aproximativ 600 de euro. La insistentele acestuia, sora Mihaelei, Cristina, care locuieste in Italia, i-a trimis asasinului, prin Western , 100 de euro.

Mostenirea familiei Motruna

George Ionut Nicolae si-a cunoscut a doua victima, Madalina Ortansa Motruna, pe internet, in cursul anului 2007. Adolescenta postase mai multe fotografii pe “hi5”. Asasinul a contactat-o prin messenger, reusind sa se strecoare in anturajul acesteia. La scurt timp, el i-a propus sa-i asigure tinerei transportul cu autoturismul. Relatia inchegata l-a ajutat pe criminal sa intre in posesia unor informatii importante despre situatia financiara a familiei Motruna. Astfel, tânara i-a povestit asasinului ca parintii ei urmau sa primeasca o suma importanta de bani din vânzarea unui teren mostenit de la bunica. Este vorba despre 125.000 RON, bani care au intrat in posesia familiei in cursul anului 2007, suma pe care tatal victimei o tinea la domiciliu. Asta, deoarece intentiona sa cumpere un autoturism. Madalina stia de la tatal ei ca, incepând cu data de 1 septembrie 2007, autoturismul comandat urma sa soseasca la firma de leasing, urmând ca banii sa fie platiti. Aceasta veste l-a facut pe asasin sa grabeasca lucrurile. Astfel, la 30 august 2007, Madalina urma sa participe la o petrecere organizata la o pensiune din statiunea Bran. Madalina nu a mai ajuns. Ingrijorata, mama tinerei a apelat-o telefonic. Fata i-a raspuns, spunându-i ca se afla in fata blocului si ca vine acasa, intrucât nu se mai duce la petrecere.

I-a taiat degetul

Madalina nu a ajuns insa acasa, iar aceasta a fost ultima convorbire pe care parintii au purtat-o cu ea. Madalina s-a intâlnit cu asasinul in aceeasi seara, in jurul orei 21:00, plecând impreuna la imobilul de birouri din strada Caramidariei, unde George ascunsese cadavrul primei sale victime. Odata intrati in spatiul inchiriat de el, asasinul a inceput sa o loveasca pe Madalina cu un cutit si un topor pentru a o determina pe aceasta sa spuna unde anume tin parintii sai banii. Potrivit rechizitoriului, “leziunile au fost create pe o durata mare de timp – zeci de minute, posibil ore. Aceste leziuni constau in multiple plagi create in zona capului si a toracelui victimei, inclusiv in retezarea degetului inelar de la mâna stânga”. In timp ce Madalina agoniza, criminalul a sustras din geanta acesteia cheile de la apartament, precum si cele doua telefoane mobile ale ei. Ceea ce urmeaza este de o cruzime iesita din comun. Criminalul a obtinut informatia si stia exact unde familia Motruna tinea banii. S-a urcat in autoutilitara inchiriata si s-a deplasat in apropierea locuintei unde, incepând cu ora 1:00, a trimis de pe telefonul Madalinei mai multe SMS-uri parintilor acesteia. Intr-unul dintre mesaje, dându-se drept Madalina, le cerea acestora sa vina in gara din Predeal, pentru a o aduce acasa. Stratagema a reusit, parintii Madalinei parasind locuinta in jurul orei 4:00. Criminalul a urcat in apartament, a descuiat usa, si a sustras din interior suma de 103.600 RON, dupa care a incuiat usa la loc si s-a intors la imobilul din strada Caramidariei. In drum, a oprit la o benzinarie din cartierul Bartolomeu, de unde a cumparat un cutit de vânatoare zimtat, in teaca din piele. Era ora 6:20. Inarmat cu acest cutit, asasinul s-a intors in locatia in care Madalina agoniza, unde i-a aplicat acesteia lovitura de gratie – i-a sectionat gâtul, cu sectionarea laringelui, leziune in urma careia victima a murit pe loc. Dupa care criminalul a luat cadavrul, l-a infasurat in straturi succesive de folie de polietilena. Dupa care a parasit locatia pentru a gasi un alt loc unde sa ascunda nu unul, ci doua cadavre.

VEZI FILMUL RECONSTITUIRII


Trimis in judecata

Ieri, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica l-a trimis pe asasin in judecata. Criminalul a dat dovada de perfidie; a pus la punct un plan diabolic prin care nu numai ca si-a ucis victimele pentru a le deposeda de bani, dar, ulterior comiterii asasinatelor, a tinut permanent legatura cu familiile acestora, carora le cerea bani. Si a si obtinut, dat fiind ca familiile erau contactate prin SMS de pe telefoanele victimelor. George Ionut Nicolae este cercetat pentru doua infractiuni de omor deosebit de grav, doua infractiuni de tâlharie, una de inselaciune, toate in forma continuata. In prezent, asasinul se afla in arestul Politiei Capitalei, urmând ca, la 18 februarie 2009, sa fie prezentat instantei Tribunalului Brasov pentru Minori si Familie.

Proprietarii casei din Bacau au sapat santul in locul asasinului

La data de 15 septembrie 2007, individul a inchiriat o locuinta in comuna Cristian, judetul Bacau, insa a renuntat la aceasta locatie. In data de 5 octombrie, asasinul a inchiriat o locuinta in Bacau pentru suma de 500 euro pe luna. Dupa incheierea contractului, criminalul i-a cerut proprietarului sa largeasca portile de la intrare si sa sape un sant, intrucât va dori sa schimbe gardul. Dupa trei zile, acesta a adus la Bacau cele doua cadavre, folosindu-se de o autoutilitara alba, timp in care proprietarul casei se apucase sa sape santul cerut. Când a ajuns, lucrarea era gata. A descarcat toate bagajele din autoutilitara, bagaje printre care se aflau bunurile sustrase de la prima victima, iar coletele in care se aflau cadavrele victimelor au fost aruncate in santul proaspat sapat, peste care s-a tras un placaj, fara sa fie acoperite cu pamânt. Câteva zile mai târziu, proprietarul casei a gasit coletele, insa nu a dat importanta cuvenita. A crezut ca erau colete pe care le uitase chiriasul, motiv pentru care le-a ridicat din sant si le-au depozitat intr-o anexa a imobilului. Dupa care l-a sunat pe asasin spunându-i ca a gasit doua colete, moment in care acesta a reactionat violent, cerându-i proprietarului socoteala pentru care motiv a intrat in curte fara permisiunea lui, in conditiile in care ii platise deja chiria. Aceasta a fost ultima data când proprietarul a luat legatura cu George Ionut Nicolae. Pe data de 22 iulie 2007, sotia si fiica proprietarului au intrat in imobil cu intentia de a face curat, intrucât urmau sa inchirieze casa altei persoane. Au fost izbite de mirosul pregnant emanat de cele doua colete. Le-au desfacut si au descoperit cadavrele.

VEZI AICI RECHIZITORIUL

Executie in stil PSD

pte grele: aripa Iliescu-Nastase-Hrebenciuc a decapitat generalul factiunii Mitrea - Grupul de la Cluj * BPN i-a retras sprijinul politic lui Gabriel Oprea si l-a dat afara din partid * Motivul, marunt in comparatie cu masura luata, a fost numirea secretarilor de stat de la Interne fara acordul partidului

Conducerea PSD a decis ieri sa-i retraga sprijinul politic "tradatorului" de la Ministerul de Interne, Gabriel Oprea (foto), caruia i s-a reprosat ca a incalcat disciplina de partid si s-a predat lui Traian Basescu. Capetele de acuzare intocmite de fruntasii social-democrati au dus si la excluderea generalului Oprea din partid. Ministrii PSD si-au pus la dispozitia partidului demisia in alb, fiind de acord ca la orice problema aparuta in cadrul Coalitiei de guvernare sa se retraga din activitatea Executivului. Surse din partid ne-au declarat ca daca premierul Boc nu va accepta inlocuirea lui Gabriel Oprea din fruntea ministerului, PSD trece in opozitie.
Decapitarea ministrului de Interne Gabriel Oprea a fost decisa intr-o intalnire restransa a conducerii PSD avuta duminica seara, care a avut rolul de a pregati terenul
pentru sedinta Biroului Permanent National. Pesedistii de frunte nu i-au iertat ministrului de Interne faptul ca a numit secretarii de stat de la Interne si pe Virgil Ardelean in fruntea serviciului secret al Ministerului fara sa se consulte cu partidul. "Oprea a tradat. Nu trebuie sa ne predam lui Basescu si sa lasam problema nerezolvata.

Daca ne calca pe cap acum, ne va calca de fiecare data", a fost concluzia la care au ajuns liderii social-democrati. De asemenea, pentru a da un semnal de unitate, echipa guvernamentala a partidului a fost de acord sa se retraga din functiile detinute daca problema escaladeaza. In consecinta, la prima ora majoritatea pesedistilor stia ca lucrurile au fost transate si ca Oprea va fi inlaturat din fruntea Ministerului de Interne. "Va fi trimis la pensie", au fost cuvintele profetice cu care Vanghelie a intrat in sedinta, iar Hrebenciuc a anuntat simplu ca va fi schimbat. Sustinatorii ministrului, repre­zentantii Grupului de la Cluj, primarul Sectorului 2 Neculai Ontanu si oamenii din tabara lui Miron Mitrea nu au mai venit la sediul din Kiseleff pentru a pune presiune pe conducere asa cum promiteau cu o zi inainte. Doar Marian Oprisan s-a trezit de la prima ora pentru a veni la sediul central, dar pentru ca nu face parte din Biroul
Permanent a fost lasat sa asculte discutiile din spatele usilor inchise. "Pe echipa numita la conducerea MAI nu pot fi suparati decat, pe de o parte, unii colegi care si-au dorit acest minister sau, pe de alta parte, grupurile generatoare de crima organizata in Romania", a afirmat presedintele Consiliului Judetean Vrancea.

Dupa ce a ascultat pledoaria lui Gabriel Oprea, Mircea Geoana a propus in prima faza in cadrul Biroului sa se discute retragerea sprijinului politic pentru acesta din calitatea
de ministru de Interne. Singurii care au spus ca nu este bine sa se ia o masura radicala au fost Marian Sarbu, Victor Ponta si Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges. Cu toate acestea cu 12 voturi "pentru" scaunul
de ministru a zburat de sub sezutul lui Oprea. Numit in fruntea ministerului pe 22 decembrie, ministrul a rezistat in fruntea Internelor doar 22 de zile, fiind primul cap care cade in urma neintelegerilor dintre PSD si PDL. Pentru ca tonul discutiilor a fost unul aprins s-a trecut si la faza finala: eliminarea lui Oprea din partid.
Cu 14 voturi "pentru" si doua abtineri, generalului i-au fost smulsi epoletii primiti de la PSD si a ramas doar cu stelele primite de la presedintele Traian Basescu, atunci cand a fost avansat la gradul de general cu trei stele. Ion Iliescu, Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc nu au ratat momentul pentru a aduce acuze partenerilor de guvernare de la PDL si premierului Emil Boc, pe care i-au criticat pentru atitudinea avuta in timpul acestui scandal. "A fost vorba si de un test pe care Traian Basescu s-a oferit sa il faca in relatia cu PSD. Acest vot este un vot si impotriva unui coleg al nostru, dar este si un vot de blam la adresa celui care a construit aceasta strategie, care arata ca rezervele unora dintre colegii nostri la acest parteneriat cu partidul lui Traian Basescu au fost indreptatite", a sustinut presedintele Consiliului National al PSD.

Oprea acuza interese de grup
Gabriel Oprea s-a limitat dupa luarea hotararii, sa spuna ca nu vrea "sa faca niciun comentariu privind motivatiile reale ale acestei decizii, dar atat timp cat va fi ministru al Internelor va face o politica subordonata intereselor Romaniei, fara a ceda intereselor de grup". Mircea Geoana l-a sunat pe premierul Boc pentru a anunta noua situatie si l-a propus pe vicepremierul Dan Nica pentru a asigura interimatul pana la nominalizarea de catre PSD a unui inlocuitor pentru Gabriel Oprea. "L-am informat pe Emil Boc cu privire la faptul ca domnul Oprea nu avea girul conducerii partidului pentru acele propuneri. A fost surprins", a anuntat liderul PSD, citat de Mediafax. Totodata, pesedistii pregatesc convocarea Comitetului Executiv caruia ii revine misiunea de a face propunerea pentru postul guvernamental ramas vacant. (Cristian ANDREI)

A fost vorba si de un test pe care Traian Basescu s-a oferit sa il faca in relatia cu PSD. Acest vot este un vot si impotriva unui coleg al nostru, dar este si un vot de blam la adresa celui care a construit aceasta strategie. Adrian Nastase
Dragnea "teroristul" de la Interne
Surse din conducerea PSD ne-au declarat ca favorit pentru a ocupa fotoliul de ministru de Interne este presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea, poreclit "teroristul" in partid. O alta miscare surpriza ar fi trecerea vicepremierului Dan Nica la Interne, a ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu pe pozitia de vicepremier si avansarea social-democratului Valeriu Steriu pe postul ramas liber la Agricultura. Marian Vanghelie a anuntat ca senatorul PSD Catalin Voicu a renuntat sa mai candideze pentru sefia Ministerului de Interne. (C.A.)

Calin Popescu-Tariceanu, presedintele PNL
Oprea pe urmele lui Predoiu
Liderul liberalilor a comentat ieri, la finalul Biroului Politic Central al partidului, decizia PSD de a retrage sprijinul politic ministrului de Interne, Gabriel Oprea, afirmand ca titularul portofoliului de la Interne va deveni al doilea ministru independent din Cabinetul Boc dupa ce portofoliul de la Justitie a fost preluat de fostul liberal, acum independent, Catalin Predoiu. "Nu stiu care au fost motivele pentru care au luat aceasta decizie, insa, ceea ce va pot spune, din informatiile pe care le am, este ca prevad ca domnul Oprea va deveni al doilea ministru independent in guvernul condus de domnul Boc", a afirmat Tariceanu. "Nu stiu exact mecanismele si cum functioneaza in PSD si criteriile care i-au dus la aceasta decizie. Ca sa fiu mai exact nu stiu care sunt motivele pentru care au luat aceasta decizie", a sustinut Calin Popescu Tariceanu.
Theodor Stolojan, prim-vicepresedinte PDL
Problema PSD
"Situatia numirilor de la MAI si retragerea sprijinului politic acordat ministrului Gabriel Oprea este "problema" PSD".
Valeriu Stoica, vicepresedinte PDL
Ar fi absurd
"Nu avem ce comentarii sa facem referitor la acest subiect, pentru ca este problema PSD. Cat despre presupusa vinovatie a premierului care a semnat numirile fara sa se consulte cu partenerii social-democrati, primul-ministru nu are o astfel de responsabilitate. Ar fi absurd un astfel de lucru. Problema legata de domnul Oprea nu are legatura cu Parteneriatul pentru Romania. Pur si simplu PSD va alege un alt ministru, iar PDL va respecta aceasta decizie".
Cezar Preda, vicepresedinte PDL
Batalia interna din PSD
"Probabil problema va fi solutionata la intalnirea pe care o vor avea liderii celor doua partide. Este clar ca exista batalii interne in PSD, dar acestea nu afecteaza deloc Coalitia PSD-PDL". (Cornelia POPESCU)

Rusia a reluat livrările de gaz

rările de gaz rusesc prin Ucraina, pentru Europa, au fost reluate azi dimineaţă, începând cu ora 9:00, ora României iar în prezent se fac teste pentru un volum mai mic decât este necesar, potrivit ITAR-TASS.

Producătorul rus va pompa un volum de gaze
spre Ucraina pentru a testa sistemul de tranzit spre clienţii europeni, în vederea reluării livrărilor.

Gazul rusesc va ajunge la consumatorii europeni în minimum 24 şi maximum 36 de ore de la reluarea livrărilor, a declarat ieri comisarul european pentru Energie
, Andris Piebalgs, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bruxelles.

Rusia şi Ucraina estimaseră că intervalul cuprins între reluarea livrărilor şi momentul în care acestea vor ajunge la consumatorii europeni ar urma să fie de 36 de ore.

Premierul rus Vladimir Putin şi-a dat ieri seară acordul ca Gazprom să reia livrările de gaz rusesc spre Europa prin Ucraina, întrerupte de şase zile din cauza conflictului dintre Moscova şi Kiev.

Într-o discuţie cu Putin, preşedintele Gazprom, Aleksei Miller, a declarat: "Vom începe ieri, de la ora 10.00, să pompăm gaz", care va trece prin Ucraina pentru clienţii europeni.

"Partea rusă ne-a promis că va redeschide robinetele, dacă nu sunt problemele, la 07.00 GMT", a declarat ministrul pentru energie, Martin Riman.

UE, Rusia şi Ucraina par să fie acum de acord în privinţa modalităţilor de desfăşurare a observatorilor internaţionali care vor superviza fluxul gazului rusesc prin Ucraina.

Chiar dacă Putin a dat ordinul de a relua livrările, Gazprom a acuzat Ucraina că generează o nouă criză legată de gazul de tranzit.

Gabriel Oprea: Am demisionat din funcţia de ministru de Interne

briel Oprea a anunţat în această după-amiază că a demisionat din funcţia de ministru de Interne, pentru a nu afecta buna funcţionare a alianţei de la guvernare. "Nu am fost lăsat să îmi îndeplinesc mandatul", a adăugat el.

"Am vrut să conduc Ministerul de Interne. Nu vreau să plimb mapa sau să fiu un ministru marionetă. Nu am înţeles să cedez presiunilor exercitate pentru numirea unor persoane în minister", a declarat Gabriel Oprea, odată cu anunţul retragerii sale de la conducerea MAI.

Oprea a explicat că atunci când a făcut numiri în cadrul ministerului a acţionat "corect şi legal". El a subiliniat totodată că a acţionat corect şi faţă de partidul din care face parte. "Nu am acţionat niciodată împotriva deciziilor partidului sau în afara disciplinei de partid. Nu am avut ieşiri publice şi critici la adresa colegilor de partid, chiar dacă uneori nu am fost de acord cu aceştia. Nu am intrat în politică mânat de vreun interes economic sau financiar
", a mai spus Gabriel Oprea.

Demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de ministru de Interne a fost înregistrată la Guvern, documentul
fiind trimis, la ora 16.00, prin curier, potrivit unor surse guvernamentale.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a anunţat luni că formaţiunea îi retrage sprijinul politic ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

"Am discutat situaţia creată prin gestul lui Gabriel Oprea care a încălcat în mod deliberat mecanismul de numire în funcţie a unor persoane din cadrul MIRA. Această situaţie încalcă mecanismul de funcţionare din partid şi protocolul de funcţionare a coaliţiei", a explicat Geoană.

Decizia de retragere a sprijinului politic a fost luată cu majoritate de voturi.

Vanghelie: Dacă Oprea nu este destituit de Emil Boc, miniştrii PSD se retrag de la guvernare

anghelie Daca Oprea nu este destituit de Emil Boc ministrii PSD se retrag de la guvernare

Social-democraţii au luat în calcul şi posibilitatea ca premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu să nu accepte înlocuirea lui Gabriel Oprea. Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie a declarat luni seară, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei de la Antena 3 că, în aceste condiţii, PSD se retrage de la guvernare.

Şi Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, declara, mai nuanţat, acelaşi lucru, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. "Dacă premierul nu îl revocă pe Oprea, apare o problemă, pentru că parteneriatul PSD-PDL nu implică un drept de veto în ceea ce priveşte dreptul de a numi miniştri." a spus Năstase.

În legătură cu speculaţiile care au apărut în presă, potrivit cărora preşedintele Băsescu încearcă să fragmenteze PSD, folosindu-se de grupul de la Cluj, Năstase a declarat că "se încearcă o fragmentare a PSD în aşa fel încât PSD ca atare să nu mai fie necesar în totalitate ci doar în măsura în care poate ajuta la formarea unei majorităţi."

Gazprom: Ucraina blochează livrarea de gaze către Europa. Kievul acuză "condiţiile de tranzit inaccetabile"

doar câteva ore de la reluarea tranzitului de gaze
ruseşti către Ucraina, ţara vecină a blocat livrările de gaze naturale
către ţările europene.

Anunţul a fost făcut, marţi, de către vicepreşedintele companiei
ruse Gazprom, Aleksandr Medvedev, citat de agenţia Itar-Tass.

Totodată, Comisia Europeană susţine că gazul rusesc nu a fost furnizat prin conducte.

Marţi dimineaţă, Gazprom a reluat livrarea
de gaze naturale către Europa, via
Ucraina, după ce oficialii de la Moscova au semnat un acord cu Kievul.
Gazprom: Ucraina blochează livrarea de gaze către Europa. Kievul acuză "condiţiile de tranzit inaccetabile"

Băsescu a semnat decretele de revocare a lui Oprea şi de numire a lui Dan Nica interimar la MAI

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de eliberare din funcţia de ministru al Internelor a lui Gabriel Oprea şi decretul de numire a vicepremierului Dan Nica in calitate
de interimar la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor, anunţă Administraţia Prezidenţială, citata de NewsIn.
Vicepremierul Dan Nica va fi interimar la Ministerul Administraţiei şi Internelor după ce, marţi, ministrul Gabriel Oprea, care a pierdut sprijinul PSD in urma numirii lui Virgil Ardelean la conducerea DGIPI, şi-a depus marţi demisia din funcţia de ministru de Interne.
Premierul Emil Boc a acceptat demisia ministrului Internelor, inaintand-o şefului statului. De altfel, in temeiul articolelor 106 şi 107 din Constituţie, premierul a inaintat preşedintelui Traian Băsescu şi propunerea ca viceprim-ministrul Dan Nica să fie desemnat in calitate de ministru interimar al Administraţiei şi Internelor.

UE a informat România că triplarea taxei auto încalcă legislaţia europeană

E nu e este de acord cu triplarea taxei de poluare auto pentru maşinile second hand. Comisia Europeană a transmis României că ordonanţa dată
de Guvernul Tăriceanu încalcă legislaţia europeană.

Reprezentanţii Departamentului pentru Afaceri Externe au confirmat primirea unei informări din partea Uniunii Europene, dar au precizat că este vorba de concluzii preliminare.

Vasile Puşcaş, secretar de stat în Ministerului Afacerilor Externe a declarat pentru Realitatea TV că este vorba de o analiză întocmită de Uniunea Europeană, dar concluziile n-au fost finalizate.

Taxa de poluare auto pentru maşinile second-hand a fost triplată la sfârşitul anului trecut de Guvernul Tăriceanu care a vrut astfel să descurajeze importurile masive de masive de maşini la mâna a doua. Tot atunci a fost suspendată taxa pentru maşinile noi, măsură cu care Uniunea Europeană a fost însă de acord.

Camelia Voiculescu judecata in locul tatalui

Fiica cea mare a lui Dan Voiculescu a fost trimisa de procurorii DNA in fata Tribunalului * Ea este inculpata in dosarul
"Loteria II" sub acuzatia de manipulare a pietei si folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea unor instrumente financiare

Camelia Voiculescu, Gheorghe Copos, Sorin Pantis si alti inculpati in acest dosar sunt acuzati de manipulare a pietei de capital, in dosarul cunoscut sub numele de "Loteria 2", dupa ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari
Fondului Proprietatii de Stat.
Fostul vicepremier Copos este acuzat de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, conform DNA. Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, este acuzata de folosire a unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei. Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor si mana dreapta a lui Dan Voiculescu in afaceri, este inculpat pentru folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii.
Creante fictive
Potrivit procurorilor, George Vodislav si Mihai Stolojanu - in calitate
de membri ai Comitetului Director al Sucursalei teritoriale Bucuresti a Fondului Proprietatii de Stat si Susanu Nicu-Romeo - expert in cadrul aceleiasi sucursale, prin incalcarea pre­vederilor legale, avand concursul fraudulos al expertului evaluator Ilie Precup, ce a indicat cu intentie o valoare a actiunilor societatii diminuata de circa 6,8 ori fata de valoarea comerciala reala a acestora - au fundamentat si aprobat, in sedinta din 16 noiembrie 2000 a Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucuresti, conversia ilegala in actiuni a SC Fast Service Electronica SA Bucuresti, la un raport de conversie de 6,71 ori mai mic decat cel rezultat din luarea in calcul a valorii comerciale
reale a acestora, a unei creante fictive in valoare de 5.507.886.592 lei vechi a SC Ana Electronic SA Bucuresti.
Creanta fictiva a fost generata in baza unor documente comer­ciale si contabile
intocmite in fals, de Ion Maxim - director general al SC Fast Service Electronica SA Bucuresti, Vasile Bontas - director general al Ana Electronic SA si Roza Giulio-Giuzepe - director economic al Ana Electronic SA. Prin aceasta modalitate s-a urmarit obtinerea frauduloasa de catre Ana Electro­nic SA, fara licitatie publica, a unui pachet semnificativ (46,1274 %) din actiunile SC Fast Service Elec­tronica, pe calea conversiei aces­tei creante in actiuni la un raport de 36.000 ROL/actiune (1,43 USD / actiune) desi valoarea de piata a unei actiuni era de minim 241.824 ROL/actiune, adica 9,6 USD/ actiune.
Mai mult, ca urmare a operatiunii ilegale de conversie prin majorarea capitalului so­cial cu valoarea creantei fictive, s-a cauzat un prejudiciu in valoare totala de 18.136.623.670 ROL, aproximativ 719.913 USD in dauna actionarilor SC Fast Service Electronica de la momentul aprobarii conversiei.
Infractiunile ex-vicepremierului PC
In sarcina lui Gheorghe Copos, procurorii au retinut, urma­toarele infractiuni: spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la infractiunea de participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual, folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera; dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei, arata procurorii DNA.

Analistii prevad presiuni sociale daca Guvernul va lua masuri dure de scadere a deficitului bugetar

Analistii economici spun ca ne putem astepta la presiuni mari atât sociale, cât si economice, in cazul in care Guvernul nu va lua masuri potrivite pentru iesirea din criza. Executivul ia in calcul in aceste zile posibile masuri pentru cresterea incasarilor bugetare, in conditiile in care in vistieria statului sufla vântul.
“Cand esti pe panta descendenta nu poti pune si tu frana. Trebuie sa relansezi economia, iar acest lucru nu se poate face decat prin investitii, adica prin cheltuieli. Cu prudenta se va gestiona situatia, astfel incat sa avem crestere economica mica, chiar daca deficitul bugetar va fi de 3% din PIB sau peste. Daca vom taia din cheltuieli, fara sa facem altele pentru infrastructura, de exemplu, ne vom baga singuri in recesiune”, ne-a declarat Liviu Voinea, director executiv al Grupului de Economie Aplicata (GEA). Nu se pot lua masuri neprincipiale, doar de dragul de a taia din cheltuieli, mai spune acesta, facand referire la solutia privind plafonarea indemnizatiilor pentru mame. O mare atentie trebuie acordata cheltuielilor pentru contractele publice si ajutoarelor de stat acordate companiilor. Totodata, guvernantii ar trebui sa grabeasca adoptarea unei legi privind salarizarea unica in sectorul bugetar, care ar corecta problemele din sector. “Vedem deja ca in mediul privat se fac disponibilizari, dar nu are de ce sa se intample acelasi lucru si in sectorul public. Se pot elimina in schimb posturile care sunt vacante
de mult timp, se poate renunta la unele agentii care nu isi justifica existenta. In plus
, trebuie redusa risipa la contractele publice”, a mai adaugat Voinea. Potrivit directorului executiv al GEA, tinta initiala a deficitului bugetar stabilita de Guvern – de 1,7% din PIB – este nerealizabila in conditiile in nu se pot face atatea economii, fara a duce tara in recesiune economica.

Proiectul de buget, discutat de Guvern
Guvernul poarta de sambata discutii informale privind proiectul de buget pentru 2009, care va fi luat in discutie in sedinta Executivului de astazi. O parte a cabinetului Boc s-a intalnit si ieri pentru a evalua situatia financiara actuala, a vedea care sunt veniturile colectate la buget în 2008 si a le estima pe cele pentru 2009. “Pana nu se vor finaliza discutiile informale, nu vom da declaratii”, ne-a spus ieri ministrul finantelor, Gheorghe Pogea. Noile discutii vin dupa ce autoritatile au decis ca proiectul de buget pe 2009 aprobat de fostul Guvern la finalul lunii octombrie sa fie retras de pe ordinea de zi a Legislativului si refacut.

Programul de guvernare
PD-L-PSD prevedea pentru 2009 un deficit al bugetului consolidat de cel mult 1,7% din PIB, o inflatie de 5% si un deficit de cont curent de 10,5% din PIB. Veniturile bugetare sunt estimate la 32,5% din PIB, iar cheltuielile, la 34,2% din PIB. Produsul Intern Brut este prognozat la 582,7 miliarde lei
, fata de 505 miliarde lei în 2008, informeaza Mediafax. Datele s-ar putea schimba, ministrul Pogea declarand la sfarsitul sapamanii trecute ca tinta de deficit bugetar - de 1,7% din PIB în 2009 - a fost calculata avand în vedere un deficit bugetar de 3,5% din PIB în 2008, iar in decembrie acesta a ajuns la 4% din PIB. Totodata, Pogea a subliniat ca va fi nevoie sa taie din cheltuielile bugetare, dar ca nu se va atinge de sectorul de investitii. Ieri, premierul Emil Boc a declarat ca Guvernul nu dispune înca de o evaluare clara privind executia bugetara pentru 2008, iar date referitoare la situatia bugetara din acest an si prognoza pentru 2009 vor fi disponibile abia în prima
parte a lunii ianuarie. “Nu avem situatia finala pe anul 2008, adica ce a însemnat executia bugetara. Probabil ca în prima parte a lunii ianuarie vom avea situatia reala a anului 2008 si prognoza pentru 2009“, a spus Boc, la Realitatea TV.

Feudele din regii, date pe interesele baronilor

aronii celor doua partide au fost primiti la masa impartirii regiilor, agentiilor si societatilor de stat. Dupa ce oamenii politici au fost satisfacuti cu posturi de ministri sau de secretari de stat, personajele influente din PSD si PDL au cerut zonele strategice din zona economica. Social-democratii au pus mana pe Garda Financiara, Romsilva, Directia Apelor Romane, AVAS, Comisia pentru controlul activitatilor nucleare, Autoritatea din domeniul energiei, complexele miniere si energetice. In schimb, democrat-liberalii s-au multumit cu Vamile, ANAF, Compania de drumuri si poduri, Romgaz, Monitorul Oficial. Astfel, Directia Apelor Romane a ajuns pe mana baronului de Constanta, Radu Mazare, interesat sa puna mana pe plajele de la Marea Neagra, Romsilva va fi controlata de apropiati ai lui Culita Tarata, Florin Georgescu si Ion Dumitru. De Comisia pentru controlul energiei nucleare a fost interesat direct baronul de Bacau, Viorel Hrebenciuc, deoarece sotia sa este director la Centrala de la Cernavoda, iar de complexurile energetice si miniere, clientii baronului de Gorj Toni Grebla, dar si a ministrului Victor Ponta. PDL a vrut Compania drumurilor si podurilor pentru satisfacerea cerintelor baietilor destepti din constructii, apropiati ai partidului. Au preluat ANAF, o institutie pe care au mai condus-o intre 2004 si 2006, dar si Tarom, Romatsa si Autoritatea Aeronautica, unde partidul isi are propriii clienti.



Social-democratii au pus mana pe RA-APPS, Garda Financiara, Romsilva, Directia Apelor Romane, AVAS, Agentia pentru investitii straine, OPC, Comisia pentru controlul activitatilor nucleare, Agentia pentru romi, Inspectoratul pentru constructii de stat. In fruntea Apelor Romane va ajunge un pesedist special pentru a face jocurile lui Radu Mazare, direct interesat sa treaca plajele din administrarea Apelor Romane in cea a Primariei Constanta. PSD a obtinut, tot la insistentele baronului de Constanta, si Ministerul Mediului, asezat in mainile unui om al lui Mazare, Nicolae Nemirschi. PSD a preluat Comisia pentru controlul activitatilor nucleare, un interes in aceasta zona avandu-l baronul de Bacau, Viorel Hrebenciuc, deoarece sotia lui este director la centrala de la Cernavoda. Mai mult, este stiut faptul ca multi directori de la Cernavoda provin din zona petroliera a Rafo Onesti (Bacau), pusi in functie tot in virtutea bunelor relatii cu Hrebenciuc. Garda Financiara ajunge la PSD, un domeniu pierdut de sub control in urma trecerii in opozitie in 2004, multe firme
de partid controlate de baronii locali avand de suferit de pe urma controlului financiar
. Romsilva redevine zona de dominatie a social-democratilor. Multi baroni locali ai PSD de abia asteptau sa-si reia influentele asupra padurilor de stat ale Romaniei. Aici exemplele pot curge: Culita Tarata, revenit in Parlament, care a pierdut mult din afacerea cu lemn din cauza controalelor exercitate, intre 2004 si 2008, de autoritatile silvice la firmele sale. Nici acum Tarata nu si-a platit datoriile de miliarde de lei pe care le are de cativa ani la directia Romsilva Neamt. Alt caz: deputatul Ion Dumitru, fost director Romsilva, acuzat in mai multe dosare penale de jaf in fondul forestier. Interese mari le are si deputatul Florin Georgescu, baron de Arges, care detine multe afaceri in zona forestiera.
PSD, in urma marii imparteli, va mai controla zone strategice precum Hidroelectrica, Transgaz, Compania
Huilei si cea a Lignitului, Autoritatea in domeniul energiei. Social-democratii au reusit sa preia controlul energiei, desi mari interese erau manifestate si de PDL. Baietii destepti ai PSD din zona energiei vor prelua puterea. Deputatul Toni Grebla, fost prefect de Gorj, si ministrul Victor Ponta, secundati de liderul minerilor din Compania de Lignit, Marin Condescu ar putea controla toate afacerile din zona energiei din Gorj. Ponta are propriile interese in zona mineritului si a energiei, el fiind reprezentantul juridic al complexelor de la Turceni si Rovinari. In acelasi timp, Grebla a fost sponsorizat de Condescu, dar si de multi oameni de afaceri din zona. PSD a mai preluat si conducerea Inspectoratului constructiilor de stat, de care multi oameni de afaceri social-democrati sunt direct interesati, un nume vehiculat fiind cel al deputatului Robert Negoita, cu afaceri in domeniul imobiliar. In urma negocierilor politice, CFR ar fi fost impartit intre cele doua partide: PSD ia CFR Calatori, iar PDL, CFR Marfa. Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea si-ar fi exprimat dorinta sa-si puna omul sau la conducerea CFR Calatori. Insa este cunoscut faptul ca, in timpul ministeriatului sau, directorul general Mihai Nicolaiciuc a "praduit" CFR, fapt consemnat in dosarele penale pe care DNA i le-a instrumentat.
La PDL ajung Vamile, Garda de Mediu, ANAF, Compania Nationala de Drumuri si Poduri, Posta, Loteria, Tarom, Romgaz, Monitorul Oficial. Democrat-liberalii au fost foarte interesati sa controleze directia de drumuri, mai toti baietii destepti din zona constructiilor fiind clientii partidului. ANAF a revenit PDL, dupa ce aceasta institutie a fost condusa de Sebastian Bodu, in perioada 2004-2006. PDL isi are propria clientela politica in domeniul aviatiei, eliminata de PNL, in 2006, cand a fost scos de la guvernarea Tariceanu. Acum, PDL doreste sa-si instaleze oamenii la Tarom, dar si la Autoritatea Aeronautica si la Romatsa.

Raluca de la Bambi: Nu pot sa-mi tin ziua de nastere

aluca de la trupa Bambi spune ca nu-si poate sarbatori ziua de nastere in nici un an, pentru ca este nascuta pe 2 ianuarie, cand toata lumea se reface dupa Revelion. “Nu prea simt ca e ziua mea. Fiind nascuta in a doua zi din an, e greu sa mai faci vreo petrecere, pentru ca oamenii sunt obositi dupa cheful de Revelion. In afara de asta, noi avem concerte de sarbatori in fiecare an, asa ca aniversarea mi-o petrec mai tot timpul pe drumuri”. De Craciun, fetele de la Bambi au cantat la Sinaia, iar in noaptea dintre ani vor avea un recital in Constanta. “De Revelion insa ne vom intoarce la Sinaia si probabil acolo voi fi si de ziua mea”, ne-a mai spus Raluca.

Fantoma lui Heath Ledger o bantuie pe fosta lui iubita

Michelle Williams, actrita cu care starul din seria "Batman" are o fetita, pretinde ca a fost vizitata de fantoma raposatului sau iubit. Nu o data, ci de doua ori, potrivit Pro Tv.
Desi cei doi s-au despartit in septembrie 2007, cu trei luni inainte de moartea accidentala a lui Ledger, actorul regreta ca nu o poate ajuta sa o creasca pe micuta Matilda. Si i-a spus asta intr-una dintre vizitele in casa
ei.
Michelle a marturisit ca prima
oara cand a vazut fantoma lui Heath s-a speriat de moarte. Ea a povestit ca a fost trezita noaptea de zgomote ciudate si si-a dat seama ca mobila din camera
a fost mutata. Apoi, a vazut o fantoma.
Initial, actrita n-a fost sigura ca este vorba de fostul sau iubit, insa experienta s-a repetat. A doua oara, Heath Ledger i-a vorbit si i-a cerut iertare ca nu o poate ajuta sa o creasca pe fiica lor, Matilda.

Dragoste nebuna in benzinarie

osta doamna Dichiseanu, filmata in timp ce se saruta patimas cu noul ei iubit

Cei doi amorezi se intorceau de la Sinaia si s-au oprit sa ia cina in masina, intr-o parcare!

Caile iubirii sunt incurcate pentru Simona, fosta doamna Dichiseanu! Dupa ce, in vara, paparazzii CANCAN au prins-o in tandreturi cu amantul, un tanar chipes, Joe Librescu, iar sotul, cunoscutul actor Ion Dichiseanu, a bagat divort, acum Simona Florescu traieste o noua si pasionala poveste de dragoste!

Simona pare in al noualea cer in compania
proaspatului ei iubit, care seamana izbitor de mult cu fostul amant! Sambata seara, cei doi se intorceau, dupa Craciun, de la munte catre Bucuresti
. In jurul orei 19.00, ea si noul barbat din viata
ei au oprit la o benzinarie din apropiere de Sinaia. Si-au luat cate un sandvis si un energizant, zabovind cateva minute in parcare ca sa ia "cina". El a platit intreaga nota. Amorezii nu s-au ferit nici sa-si arate sentimentele. Intre doua inghitituri, s-au sarutat cu foc, moment care a fost filmat si care poate fi vizionat pe cel mai tare site din Romania, www.cancan.ro. Apoi, si-au continuat drumul spre casa
. La niciun kilometru de Ploiesti au facut un nou popas, la o alta benzinarie. Iubitul Simonei a coborat sa intrebe ceva un angajat, dupa care a alimentat masina, un Seat rosu (BV-...-ANG), si a sters constiincios geamurile. Cand a revenit in masina a sarutat-o inca o data pe fosta doamna Dichiseanu, semn ca dragostea lor e aprinsa. Surse din anturajul Simonei Florescu, ne-au marturisit ca actuala ei relatie a venit ca un pansament dupa rana sufleteasca pricinuita de Joe Librescu. Acesta s-a dovedit a fi un cuceritor, care nu-si dorea de la fosta doamna Dichiseanu nimic serios, ci doar o relatie fara implicatii.

Lesko, ţi-a furat Sylvia show-ul lesbi!

u dansat lasciv, şi-au atins trupurile senzual, s-au sărutat şi chiar au mimat câteva poziţii sexuale pe scenă. Cele două dansatoare sexy ale Sylviei (ex ASIA) au împrumutat ingredientele show-ului lesbi marca Anna Lesko, tăind astfel răsuflarea bărbaţilor prezenţi vineri seara, în clubul The Gate.

Săruturile fierbinţi ale Madonnei cu Britney Spears şi Christina Aguilera, de la ediţia din 2003 a Premiilor MTV a devenit, câţiva ani mai târziu, material didactic pentru multe dintre solistele autohtone. Cea care a dat tonul la show-urile lesbi în România este nimeni alta decât frumoasa basarabeancă Anna Lesko.

Ultima găselniţă a solistei de a atrage publicul sunt atingerile şi mişcările mai mult decât provocatoare dintre ea şi cele două dansatoare ale sale, totul culminând cu momentul în care Lesko şi dansatoarea blondă mimează un sărut pasional, demn de filme XXX. Succesul nebun de care ineditul şi îndrăzneţul spectacol al basarabencei se bucură la public a determinat şi alte soliste să-i urmeze exemplul. Sylvia, fostă solistă a trupei ASIA, cea care a cunoscut din nou succesul alături de DJ Rynno, a susţinut un show incendiar vineri seara, în clubul The Gate, din Capitală.

Costumate în Crăciuniţe sexy, îmbrăcate cu haine
care abia le acopereau formele apetisante, dansatoarele sale, Diana şi Adriana, au oferit publicului un show incendiar. Spre deliciul bărbaţilor prezenţi în sală, cele două s-au mângâiat provocator, şi-au atins trupurile în părţile intime, s-au sărutat şi nu s-au sfiit să mimeze câteva dintre cele mai incitante poziţii sexuale.
Ele au reuşit să le stârnească gânduri fierbinţi reprezentanţilor sexului masculin, care nu numai că s-au strâns ciorchine lângă scenă, dar le-au aclamat şi le-au aplaudat frenetic.

Una blondă, una şatenă. Dansatoarele Sylviei parcă ar fi băgate în priză, căci dansează de zici că şi-au propus să rupă scena. Sylvia a realizat că publicul tânjeşte, mai ales în discoteci, la un program
artistic excentric, aşa că nu s-a sfiit să adopte o coregrafie pe măsură.

Diana şi Adriana, dansatoarele Sylviei, care s-a relansat solo după destrămarea trupei ASIA, par, la prima
vedere, a fi împrumutate de artistă de la Anna Lesko. Aceleaşi gesturi lascive, aceleaşi mişcări cu vădite conotaţii sexuale. Ce mai, cu greu mai deosebeşte cineva coregrafia celor două artiste.

Anna, vei lua măsuri?

Anna Lesko, dansatoare cu state vechi, a rupt gura târgului, în urmă cu şapte ani, când s-a lansat în show-biz cu un program artistic deocheat. Show-urile ei sunt mai mai degrabă desprinse din programele nocturne ale unui cabaret, însă originala idee a prins, frumoasa artistă înregistrând solicitări pe bandă. Numai că, zilele trecute, o altă solistă, Sylvia pe numele ei, pe care cu siguranţă v-o amintiţi din trupa ASIA, i-a suflat în ceafă. După cum lesne se poate vedea şi din fotografii, coregrafia spectacolului de vineri seară, din clubul The Gate, seamănă izbitor cu cea folosită de Anna în show-rile sale.

Mădălin Voicu are şase copii cu cinci femei!

ădălin Voicu a făcut o dezvăluire-şoc: pe lângă cei trei copii
care-i poartă numele mai are doi, unul în Franţa, altul în Italia. Al şaselea e pe drum.

Povestea vieţii lui Mădălin Voicu demonstrează din plin că realitatea bate filmul. Căsătorit de mai bine de 20 de ani cu Adriana, femeia alături de care are doi copii, Ioana şi Tudor, dirijorul mai are un băiat, Mădălin Voicu jr. dintr-o relaţie anterioară şi urmează să devină tată încă o dată, în primăvara anului viitor.

Carmen Olteanu, pictoriţa alături de care a trăit în ultimii şapte ani, i-a ieşit din cuvânt şi, împotriva dorinţei lui, a rămas însărcinată, urmând ca peste trei luni să nască un băieţel. Viitorul bebeluş a stârnit deja controverse în familia
lui Mădălin Voicu.

Chiar dacă viaţa sa sentimentală contravine obiceiurilor promovate de societatea românească, deputatul nu a făcut niciodată un secret referitor la viaţa dublă pe care a dus-o până de curând, când a decis să o părăsească pe Carmen. Şi, tocmai când credeam că Mădălin Voicu nu mai poate face sau spune nimic astfel încât să şocheze, iată că, în urmă cu doar câteva zile, la matinalul “Zori de zi” de la OTV, el a aruncat bomba.

“Mai am doi copii, unul trăieşte în Franţa şi celălalt în Italia”, a afirmat el, cu maximă sinceritate. Dirijorul nu a precizat dacă cei doi, Bogdan şi Alex, îi poartă numele de familie, cert este însă faptul că deputatul s-a implicat activ în creşterea lor: “Orice copil tebuie să aibă doi părinţi. Eu ţin legătura cu ei şi chiar au venit de câteva ori în România”, a adăugat artistul. De altfel, chiar dacă probabil nu va purta numele Voicu, dirijorul se va ocupa personal şi de creşterea bebeluşului pe care-l va naşte Carmen, amanta sa de peste şapte ani.

Ioana şi Tudor, copii oficiali

Ioana şi Tudor sunt cei doi copii ai deputatlui PSD de Giurgiu, Mădălin Voicu, din căsnicia lui de peste 20 de ani cu Adriana. Ioana are acum 20 de ani şi este prezentatoare la postul de televiziune Music Channel, iar Tudor are 17 ani şi este la liceu. Copiii politicianului Mădălin Voicu sunt supăraţi foc pe acesta după ce au aflat că amanta lui le va “dărui”, la anul, un frăţior vitreg. Fiica dirijorului, Ioana, a hotărât chiar să nu-i mai răspundă tatălui ei la telefon, lucru care îl afectează foarte mult pe Mădălin, ştiut fiind faptul cât îşi iubeşte singura fată.

Adriana este soţia

Adriana Voicu nu pare a fi deranjată de escapadele amoroase ale soţului ei. În urmă cu trei luni, când a aflat că pictoriţa Carmen Olteanu este însărcinată, ea ne-a declarat: “Ştiu de ce m-aţi sunat, dar nu este problema mea, este numai a lui Mădălin, el este cel care trebuie să rezolve situaţia. Eu am acum alte priorităţi în viaţă, mai ales viitorul copiilor noştri. În rest, am propria afacere
de opt ani, o firmă
de curăţenie, mă ocup de asta şi nu mă mai afectează asemenea probleme”.

Carmen este amanta

Carmen Olteanu este amanta lui Mădălin Voicu de peste şapte ani. Acum pictoriţa e însărcinată în 6 luni. “Ştiu exact ce am de făcut în viaţă, nu mă interesează ce scrie presa, eu nu sunt vedetă, dar dacă făceam o expoziţie de pictură în care expuneam, de exemplu, şi tabloul în verde al lui Ştefan Iordache, nu mă suna nimeni. Eu îmi doresc acest copil mult şi ştiu că va fi născut sub o stea norocoasă”, ne-a declarat pictoriţa. În paralel şi ea are o firmă de curăţenie de care se ocupă.

Amy Winehouse e o adevarata nimfomana, dezvaluie fostul sau amant

n timp ce o lume intreaga ii purta de grija, in urma cu cateva luni, nabadaioasei Amy Winehouse, slabita si ametita de droguri si probleme conjugale, se pare ca lucrurile nu stateau chiar atat de rau pentru cantareata britanica. Si asta pentru ca, desi sotul sau era dupa gratii, Amy si-a vazut linistita de viata amoroasa. O confirma fostul sau asistent personal, devenit, intre timp, amantul solistei. Tanarul Alex Haines spune despre fosta sa partenera ca avea o pofta nebuna de sex si ca in pat ar avea o imaginatie debordanta, demna de un star porno.
Alex Haines, in varsta de 23 de ani, povesteste ca a avut o aventura cu Amy Winehouse cand sotul ei, Blake Fielder-Civil era deja in inchisoare Intr-n material aparut luni in presa britanica, tanarul ofera cu generozitate jurnalistilor detalii despre aventura sa cu cantareata de 26 de ani. "M-am simtit ca si cum aveam mica mea vedeta porno. Amy era atat de murdara. Voia sex tot timpul. O faceam de patru sau de cinci ori pe zi si chiar ma trezea pentru asta. Era dependenta de sex la fel cum era de droguri", a dezvaluit Haines.


Pe langa picanteriile din alcovul cantaretei, Haines a povestit si despre dependenta acesteia de droguri. "Cand Amy se trezea, prima
oara intreba: 'Unde e pipa mea?'. Ea facea adesea pipe cu cocaina punand folie peste sticle de plastic si apoi ardea drogul. In timp ce se droga, eu ii faceam tartine cu unt si o ceasca de ceai. Era mic-dejunul ei normal. Cand Winehouse ramanea fara stupefiante, taia sticla pe jumatate si statea acolo pe podea, agitata, racaind interiorul
pentru a lua resturile cu o surubelnita. Trebuia sa aiba o pipa cu herioina si cocaina langa ea sau o lua razna. Lua droguri pana lesina. Cred ca a cheltuit 3500 de lire sterline pe saptamana pe ele", mai spune Haines, citat de "Daily Mail".
Casa
cantaretei era locul locul perfect pentru petrecerile cu droguri, iar Amy cauta cu orice pret
sa ii impresioneze pe ceilalti dependenti, continua dezvaluirile fostul asistent personal al vedetei. "La o petrecere, Amy a vrut sa demonstreze ca era obisnuita cu cocaina. A tras o linie de 20 de centimetri lungime pentru a arata ca era o mare consumatoare. Pentru o fata atat de mica, ea a avut o toleranta uimitoare la droguri. A fost infricosator sa vezi ce putea sa faca", a mai declarat amant al lui Amy Winehouse.
Haines a mai dezvaluit ca interpreta devenea extrem de violenta cand amesteca drogurile cu alcoolul. "Cand bea si se droga, isi arata latura cea mai rea. Ii placea vodca impreuna cu suc tropical de 99 de penny de la supermarket. Comportamentul sau devenise de unul specific maniacilor. Se taia sau ii ataca pe altii. Prima oara cand am vazut-o facand asta a fost dupa ce i-a spus lui Blake ca eu si ea am avut o aventura. S-a taiat cu foarfece de la umar pana la incheietura mainii", a mai spus Haines.
Intre timp, insa, se pare ca Amy Winehouse s-a decis sa lase in urma obiceiurile care aproape ca i-au distrus de tot sanatatea. Nu mai bea si nu mai consuma droguri, spun apropiatii sai. Si se si vede, daca e sa ne uitam la cele mai recente fotografii in care cantareata apare lucida, zambareata, si chiar cu cateva kilograme in plus
.

Tom Cruise amenintat

urma amenintarilor cu moartea primite de la activisti anti-scientologie, Tom Cruise a alertat FBI-ul si a sporit nivelul de securitate din jurul lui si al familei sale. Conform publicatiei The Mail on Sunday, actorul momentan locuieste separat de sotia lui Katie Holmes si de fiica lor Suri, iar cuplul calatoreste in masini blindate. Se prea poate ca protestatarii sa fi fost deranjati si de aparitia lui in "Valkyrie", unde este Claus von Stauffenberg, un ofiter neamt care a atentat asupra vietii lui Adolf Hitler in 1944. Unii critici considera ca filmul solidarizeaza cu nazistii, omitand detaliile actiunilor lor din timpul Celui de-Al Doilea Razboi Mondial. La inceputul acestui an, Cruise a fost avertizat ca i se va plasa antrax in sistemul de ventilatie al biroului
lui din Los Angeles. Se zvoneste ca, in urma acelei amenintari, si-ar fi construit un buncar subteran in valoare de peste noua milioane de dolari, pe terenul
proprietatii lui din Colorado. O sursa apropiata a declarat pentru presa ca amenintarile sunt atat de grave incat a fost imperativa implicarea FBI-ului. Tom Cruise e asteptat la Londra pe 21 ianuarie, la premiera britanica a filmului "Valkyrie".

marți, 14 iulie 2009

După Germania şi Marea Britanie urmează Elveţia?

na acum nu s-a vorbit despre Elvetia cum ca ar avea mari probleme legate de criza financiara. Toata lumea a stat cu ochii in special pe Germania, Marea Britanie si Franta. Acum, insa, Elvetia a inceput sa-si faca griji in ceea ce priveste criza financiara si sa se intrebe daca nu cumva 2009 va puncta o perioada de recesiune.

Institutul KOF a aratat intr-un studiu ca incepand cu 2009 economia
elvetiana va cunoaste, alaturi de alte tari europene, o perioada de recesiune, care s-ar putea termina in 2010. Economistii de la Credit Suisse au aratat insa ca economia Elvetiei nu va cunoaste recesiunea ci va avea o crestere de 1%.

Nici sistemul bancar
elvetian nu pare neatins de criza din Statele Unite. UBS ar putea anunta noi deprecieri in aceasta saptamana, fapt ce ar putea sa dea si mai mult de gandit analistilor in ceea ce priveste stabilitatea financiara a Elvetiei. Pana la ora actuala, UBS a inregistrat deprecieri ce se ridica la suma de 42 de miliarde de dolari
.

Atentie! Noile rate la creditele in valuta

Deprecierea accentuata a monedei nationale va "lovi" in special pe cei care au credite la banca
. Astfel persoanele care au contactat imprumuturi in valuta vor avea de platit mai mult cu pana la 16%.

Cei mai afectati vor fi romanii care au optat pentru credite in dolari americani, care acum platesc cu 15,65% mai mult fata de inceputul lunii august.

Creditele in franci elvetieni, la mare cautare la inceputul acestui an, s-au scumpit si ele cu aproximativ 11%, comparativ cu inceputul lunii august.

In schimb, persoanele care s-au imprumutat in moneda europeana vor plati cu 7,50% mai mult fata de intervalul mentionat.

Pe de alta parte, romanii care voiau sa obtina un credit vor avea si ei de suferit prin faptul ca veniturile lor in lei
vor deveni, in echivalent euro
, mult mai mici si astfel vor putea lua un credit mai mic decat inainte de devalorizarea accentuata a monedei nationale.

In fine, un alt efect al scumpirii monedei europene il reprezinta cresterea facturilor raportate la euro atat pentru produsele aduse din import, cat si pentru diversele servicii
.

Boala bancii nebune

riza financiara care a ingenuncheat America a trecut Atlanticul si loveste in plin Uniunea Europeana * Benelux a nationalizat banca Fortis, Bradford&Bingley a trecut in proprietatea guvernului britanic, banca germana Hypo Real Estatea a fost salvata in ultimul moment.

Criza financiara care a lovit SUA si cuprinde acum si Europa vine pe fondul recesiunii si va afecta si Romania. Exporturile romanesti depind de Europa in proportie de 70%. In Spania s-au construit 2,5 milioane de apartamente in ultimii ani desi s-au vandut doar 1,2 milioane. Locurile de munca ale romanilor din peninsula Iberica ar putea astfel disparea. In Romania, deficitul de cont curent se va agrava prin reducerea exporturilor si a investitiilor straine. Romanilor inca nu le pasa. Cetatenii cumpara in rate, firmele contracteaza leasing-uri la masini de lux, iar guvernul arunca banii cu lopata in scopuri electorale. (George SCARLAT)
Belgia, Olanda si Luxemburg au nationalizat partial grupul financiar-bancar olandezo-belgian, Fortis, si au decis sa-i acorde garantii de peste 11 miliarde de euro (16 miliarde de dolari) pentru a-l salva de la faliment, informeaza Agerpres. Potrivit primului ministru belgian Yves Leterme, planul de salvare arata ca garantiile au fost acordate in urma discutiilor dintre cele trei tari, Uniunea Europeana si oficialii bancilor centrale.
Aceasta afacere va forta banca, cu sedii centrale atat la Bruxelles cat si in orasul olandez Utrecht, sa vanda o parte semnificativa din actiunile detinute la banca olandeza ABN Amro, pe care a preluat-o partial anul trecut. La randul sau, ministrul olandez de Finante, Wouter Bos, a aratat ca lipsa increderii investitorilor in Fortis este nejustificata. Potrivit planului de salvare, Belgia va investi 4,7 miliarde de euro (6,88 miliarde de dolari), iar Olanda - patru miliarde de euro (5,86 miliarde de dolari) in operatiunile bancare ale Fortis din cele doua tari. In schimb, ambele vor detine cate 49 de procente din filialele bancii din aceste tari. Luxemburg va investi 2,5 miliarde euro (3,6 miliarde de dolari) in operatiunile bancii din tara, tot in schimbul unei participatii de 49% din filiale. Presedintele Fortis, Maurice Lippens, va fi fortat sa demisioneze si va fi inlocuit de un candidat din afara companiei, a precizat Leterme. Potrivit sefului bancii centrale din Olanda, Nout Wellink, criza financiara din SUA este vinovata partial de problemele Fortis. Comisia Europeana este increzatoare ca planul guvernelor belgian, olandez si luxemburghez de nationalizare partiala a gru­pului bancar Fortis, respecta regulile UE in materie de con­curenta, a declarat Jonathan Todd, purta­torul de cuvant al comisarului european pentru concurenta. "Pana in prezent, autoritatile natio­nale din Belgia, Olanda si Luxemburg au ascultat ce a spus Comisia, asa ca nu avem niciun motiv sa credem ca masurile pe care le vor comu­nica Comisiei nu vor fi acceptabile din perspectiva ajutoarelor de stat", a declarat Todd.
Banca franco-belgiana Dexia a anuntase ieri dupa-amiaza ca va fi convocat Consiliul de Admi­nistratie exceptional al bancii, pentru a analiza situatia financiara internationala. Actiunile grupului bancar si de asigurari franco-belgian Dexia SA au scazut luni dimineata cu 29% la bursa.
Alta nationalizare
In acelasi timp, banca ipotecara Bradford&Bingley din Marea Britanie a fost si ea nationalizata de catre guvernul britanic. Tre­zoreria a anuntat ieri ca va pre­lua creditele bancii, in valoare de 50 miliarde de lire sterline (91 miliarde de dolari) pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar al tarii. De asemenea Trezoreria va cheltui 18 miliarde de lire sterline (33 miliarde de dolari) pentru a facilita van­zarea depozitelor
persoanelor fizice si reteaua de sucursale ale Bradford & Bingley, bancii spaniole Santander. Bradford & Bingley este a doua banca brita­nica care ajunge in proprietatea statului in acest an, dupa natio­nalizarea bancii Northern Rock, in luna februarie.
Proiectele imobiliare au atras falimentul
Nici Germania nu sta foarte bine la capitolul criza. Banca germana Hypo Real Estate a fost salvata in ultimul moment de la faliment de un consortiu bancar care a imprumutat institutia cu sumele necesare pentru a-si rezolva problemele finan­ciare cu care se confrunta, potrivit Reuters. Anterior, surse anonime declarau ca Hypo Real Estate discuta cu autoritatile de reglementare bancara din Germania si cu Ministerul Finantelor pentru a gasi o solutie pentru problemele sale. Hypo Real Estate care imprumuta bani pentru proiecte imobiliare, ia in considerare vanzarea activelor pentru rezolvarea problemelor financiare
cu care se confrunta.
Blocaj pe pietele financiare
In urma anuntului nationalizarii acestor doua banci
europene, pietele monetare internationale au ramas blocate. Totodata aceasta veste a contrabalansat optimismul generat de faptul ca planul guvernului SUA de sustinere a sectorului financiar este pe punctul de a fi aprobat.
Principalele burse europene inregistrau o scadere accentuata ieri la pranz pe fondul declansarii procedurilor de faliment la banca americana de investitii Lehman Brothers, transmite AFP citat de Agerpress.
Bursa de la Londra era in scadere cu 5,23%, cea de la Frankfurt cu 4,33%, bursa de la Paris cu 5,60%, Madridul cu 4,92%, Milano - 4,41% si Zurich - 5,01%. Miscarea de recul de pe bursele europene a fost precedata de o scadere puternica pe pietele bursiere asiatice (in afara de bursele de la Tokyo si Hong Kong inchise ca urmare a unor sarbatori). Banca Centrala Europeana (BCE) a injectat luni 30 de miliarde de euro pe pietele monetare din zona euro pentru a calma tensiunile legate de anuntarea falimentului Lehman Brothers, cea de-a patra banca de investitii din SUA. Similar, Banca Angliei a injectat si ea cinci miliarde de lire sterline (aproximativ 9 miliarde de dolari sau 6,4 miliarde euro), in timp ce Swiss National Bank a informat ca va furniza lichiditati "intr-o maniera flexibila si gene­roasa". Banca elvetiana nu a dat publicitatii valoarea ofertei.
Sindicalistii critica imprudenta speculantilor
Criza financiara trebuie sa reprezinte "o cotitura" si sa determine "o schimbare totala" a modului de functionare a lumii financiare, este de parere Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES), relateaza AFP, citat de Agerpres.
"Modelul dominant de capita­lism financiar este pe punctul de a se prabusi", este de parere CES. Potrivit acestora, economia europeana traieste cu temerea de a fi lovita de tsunami-ul financiar care vine din partea cealalta a Atlanticului, in pofida unei soliditati relative, pana in prezent, a "zonei euro". Confederatia este de parere ca, de acum inainte, injectarile de bani publici in institutiile financiare sa aiba loc cu conditia sa existe un control public si o schimbare fundamentala de comportament. "Un lucru trebuie sa fie foarte clar. Aceasta criza a fost provocata de aviditatea si imprudenta Wall Street-ului, Londrei si a altor principale piete financiare. Marii patroni au autorizat speculatii pe scara larga pentru investitii din care ei nu intelegeau mare lucru", a estimat CES.
700 de miliarde pentru Wall Street
Dupa o saptamana de negocieri si discutii intense, planul administratiei Bush,
in valoare de 700 de miliarde de dolari, destinat salvarii sistemului bancar din Ame­rica, urma sa fie votat aseara de Camera
Reprezentantilor. In paralel, autoritatile americane au anuntat preluarea bancii Wachovia de catre gigantul Citigroup.
Planul administratiei Bush va permite guvernului sa preia un numar urias de bunuri devalorizate de la companiile aflate sub mari presiuni finan­ciare, in speranta deblocarii creditelor inghetate. Dupa ce va trece de Camera Reprezen­tantilor, textul, contestat inca de la inceput, urmeaza sa fie votat, maine, si de Senat. Este cea mai importanta interventie guvernamentala americana pe pietele financiare de la ma­rea recesiune din 1929 incoace. Presedinta Camerei
Reprezen­tantilor, Nancy Pelosi, a denuntat insa unele prevederi ale planului propus de Casa Alba, apreciind textul trimis spre votare drept "inacceptabil". Pelosi a precizat insa ca planul a fost modificat de Congres. "Am trimis un mesaj pe Wall Street - distractia s-a terminat", a spus Pelosi, informeaza CNN. Ea a adaugat insa ca "democratii au insistat ca este foarte necesar sa salvam Wall Street, pentru ca trebuie sa protejam poporul american de criza de pe Wall Street". Auto­ritatile americane au anuntat ieri si preluarea bancii Wachovia de catre gigantul Citigroup, care va absorbi pana la 42 miliarde de dolari din datoriile Wachovia.

Prăbuşire pe pieţele americane după respingerea planului de slavare financiară

Indicele principal al pieţei americane, Dow Jones, s-a prăbuşit cu 7% în şedinţa de luni, consemnând cea mai puternică scădere într-o singură zi din istorie, după ce Legislativul american a respins planul de salvare a sistemului financiar
, în valoare de 700 miliarde dolari
, informează NewsIn.

Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a căzut 777,68 puncte, adică 6,98%, pentru a închide neoficial la 10.365,45 de puncte, un minim al şedinţei, conform ultimelor date disponibile. Indicele Standard & Poor's 500 a încheiat şedinţa la 1.107,06 puncte, după o prăbuşire cu 105,95 puncte, însemnând 8,73%.

Indicele Nasdaq Composite a scăzut cel mai mult - 199,61 puncte sau 9,14% - şi a închis la 1.983,73 puncte.

Scăderile au fost accentuate şi de presiunea venită din pieţele asiatice şi cele europene care au scăzut puternic în ultima şedinţă, odată cu extinderea crizei. În aceste condiţii pieţele mondiale rămân tensionate, în ciuda intervenţiilor băncilor centrale, care au injectat lichidităţi cu scopul de a stopa criza.

Camera
Reprezentanţilor din Statele Unite a surprins luni şi a zguduit şi mai mult pieţele financiare respingând planul de salvare a băncilor, în valoare de 700 de miliarde dolari, pe care administraţia îl propunea pentru stabilizarea sistemului bancar
american.

Cu 228 de voturi împotriva şi 205 pentru, reprezentanţii au refuzat să acorde secretarului trezoreriei, Henry Paulson, mijloacele pe care le cerea pentru a repune băncile pe linia de plutire, după ce acestea au fost puse în dificultate de criza imobiliară.

Congresmenii au respins astfel legea privind stabilizarea economică de urgenţă din 2008, care prevedea măsuri de intervenţie a statului în sectorul privat, un demers fără precedent în istoria americană.
Statul vroia să cumpere activele neperformante ale băncilor care aveau probleme în urma crizei imobiliare
.

Apocalipsa financiară: Bursa din New York, în picaj. Belgia naţionalizează încă o bancă

ursa de la New York a înregistrat cea mai mare cădere din istoria sa, după ce Camera
Reprezentanţilor a respins planul administraţiei Bush de salvare a băncilor americane. Analiştii de pe Wall Street compară căderea burselor cu situaţia dinainte de marele "crash" economic din 1929 şi cred că, deşi a fost dur combătut, planul lui Bush ar fi dat o nouă şansă economiei americane. Acum, efectele negative se resimt pe tot Globul, relatează Reuters. Guvernele mai multor state din Uniunea Europeană au deblocat sume mari de bani pentru a salva de la faliment mai multe bănci importante.

O decizie cu efecte globale

Decizia Congresului a avut ecou la scară mondială: bursele din America de Sud au intrat în cădere liberă, în timp ce bursele din Tokio şi Hong Kong au înregistrat scăderi de peste cinci procente.

Respingerea planului a avut un efect dezastruos la bursa de pe Wall Street, aflată deja în scădere după dispariţia unei alte mari bănci, Wachovia, cumpărată de concurenţa sa, Citigroup. La închidere, indicele Dow Jones pierduse aproape 7%, peste 778 puncte, cea mai mare scădere din istoria bursei. Gary Thayer, economist la Wachovia Securities avertizează că, în scurt timp, efectele crizei vor fi resimţite în activităţile economice "curente" ale americanilor, informează Reuters.

Scăderea pe piaţa Nasdaq a depăşit nouă procente. Bursele europene au suferit şi ele pierderi importante, chiar înainte de anunţarea rezultatului votului. Atât specialiştii, cât şi micii investitori se întreabă ce va urma.

"Investitorii sunt temători, în fierbere, mai ales când este vorba de titluri ale băncilor. Vor să iasă cât mai repede cu putinţă şi să observe efectele adverse de departe", a declarat, pentru Reuters, Frank Geilfuss, analist şef la Bankhaus Loebbecke.

Consumatorii au devenit şi ei sceptici, cumpărând mai puţin şi preferând să economisească. Planul preşedintelui american va fi examinat, miercuri, şi de Senat.

Europa cedează. După Fortis, guvernul belgian naţionalizează Dexia

Criza financiară ia amploare şi în Europa, unde o altă bancă
importantă, Dexia, este ameninţată. Guvernul din Belgia s-a implicat în salvarea acestei instituţii, după ce a naţionalizat parţial grupul bancar
Fortis.

Miniştrii belgieni au negociat modalităţile de salvare a băncii franco-belgiene Dexia, după ce ministrul Finanţelor anunţa, luni dimineaţă, că guvernul va susţine instituţia bancară dacă aceasta va avea probleme similare cu cele ale grupului Fortis, relata La Libre Belgique.

Banca Dexia este specializată în credite pentru administraţiile locale şi afirmă că deţine primul
loc în lume în acest domeniu. Cursul acţiunilor sale a scăzut, luni, cu aproape 30% la bursa din Bruxelles.

Presa economică scria că, pentru salvarea băncii, ar fi nevoie de 7 miliarde de euro. Un purtătorul de cuvânt al guvernului spunea că cifra este, totuşi, "prea ridicată". Acum câteva zile, guvernele din Belgia, Olanda şi Luxemburg au strâns 11 miliarde de euro pentru naţionalizarea parţială a grupului bancar Fortis.

Autorităţile altor ţări europene au intervenit pentru salvarea băncilor fragile. În Marea Britanie, guvernul a naţionalizat banca Bradford & Bingley şi a vândut cele mai bune active ale sale grupului spaniol Santander, informează The Economist. În Germania, banca Hypo Real Estate a primit un credit de urgenţă de 35 miliarde de euro, garantat de stat, pentru a evita falimentul.

Criza nu a ocolit nici Islanda, unde una din marile bănci ale ţării, Glitnir, a fost naţionalizată. Guvernul a cumpărat 75% dintre participaţii, în schimbul sumei de 600 de milioane de euro, informează Les Echos.

Şi bursele europene au suferit căderi serioase: peste patru procente la Frankfurt, peste cinci la sută la Londra şi Paris, zece procente în Luxemburg şi 13 la Dublin. Euro şi lira sterlină au scăzut atât faţă de dolar
cât şi faţă de yenul japonez.

America, în pragul unei "calamităţi economice". Planul lui Bush, respins de Congres

America in pragul unei calamitati economice Planul lui Bush respins de Congres

Congresul american a respins planul administraţiei Bush de a aloca 700 de miliarde de dolari
băncilor americane aflate în dificultate. Planul pentru preluarea activelor neperformante de către guvernul american a fost respins astazi de catre Camera Reprezentantilor (camera inferioara) din cadrul Congresului american cu 228 voturi "impotriva" si 205 voturi "pentru".

Respingerea planului a dus la căderea burselor americane, indicele Dow Jones pierzând la scurt tip peste 700 de puncte, cea mai mare pierdere înregistrata vreodată într-o singură zi.

Steny Hoyer, liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor, a atenţionat membri Congresului că preţul lipsei de implicare va fi tredus printr-o "calamitate economică pe Wall Street", care se va răsfrânge asupra tuturor oraşelor din SUA, informează Reuters.

Preşedintele Bush a fost extrem de dezamăgit de rezultatul votului, după cum arată purtătorul său de cuvânt, citat de CNN. Tony Frato a mai declarat că Bush se va întâlni cu consilierii săi şi cu lideri ai congresului pentru a discuta pe marginea acestui vot.

Înainte de votare, Bush a declarat că acest plan este "de o importanţă covârşitoare pentru toţi americanii", urmând să atace tocmai "miezul crizei financiare" şi să "reinstaureze forţa şi stabilitatea în sistemul financiar american".

Conform planului de salvare conceput de administraţia lui George Bush, ar fi fost nevoie de cel puţin 700 de miliarde de dolari pentru a relansa economia
şi a cumpăra creditele neperformante ale băncilor. După mai multe runde de negocieri, administraţia prezidenţială şi liderii politici din Congres păreau că au ajuns la un acord.

Planul a fost întâmpinat de americani cu proteste. Mulţi locuitori ai Statelor Unite consideră că această lege este o pierdere de bani. Drept răspuns, preşedintele a spus că a adus planului mai multe modificări care îi vor proteja pe plătitorii de taxe.

Preţurile locuinţelor noi vor scădea cu până la 10%, în următoarele patru luni

anagerul dezvoltatorului imobiliar
autohton Impact, Dan Ioan Popp a afirmat ca preturile apartamentelor
noi vor scadea cu pana in 10% pana la sfarsitul acestui an.

Cauzele acestei scaderi sunt multiple si legate atat de criza financiara globala si impactul ei asupra pietei interne cel putin la nivel de incredere a potentialilor cumparatori, dar si noul regulament al BNR ce va intra in vigoare de la 6 octobrie si va determina diminuarea numarului de persoane eligibile la contractarea unui credit.

De asemenea, Popp a criticat infrastructura, considerand ca investitiile sunt insuficiente si determina costuri suplimentare pentru dezvoltatori, costuri care se vad in nivelul preturilor.

Prezent la acelasi eveniment ministrul Economiei
si Finantelor,Varujan Vosganian a afirmat ca infrastructura este cea mai mare piedica in dezvoltarea economica a Romaniei.

Nationalizarea bancilor cu probleme, noua moda

Criza financiara de la nivel global a inceput sa isi faca efectul si pe Batranul Continet, tot mai multe banci
raporteaza pierderi, iar autoritatile sar in ajutorul lor sa le salveze prin nationalizare. Investitorii nu mai au incredere si asteapta nationalizarea in masa a bancilor cu probleme. Astfel duminica seara, primul ministru belgian Yves Leterme a declarat ca tara sa a cumparat pentru 2,5 miliarde euro circa 49% din capitalul Fortis Luxembourg , alocand alte 4 miliarde de euro in schimbul a 49% din capitalul Fortis Holding Netherlands. Suma totala alocata salvarii bancii Fortis a fost de 11,2 miliarde de euro. De cealalta parte, Hypo Real Estate, amenintata de faliment, a obtinut din partea mai multor banci din Germania un imprumut
considerat « suficient » pentru a-si putea continua activitatea. O sursa apropiata situatiei a spus ca Hypo a obtinut un credit de 35 miliarde euro. Banca germana facea parte din principalele 30 de vedete ale bursei nemtesti este specializata in finantari imobiliare, a devenit un fel de oaie neagra, al carei sfarsit il doinesc din fluier tot mai multi analisti germani.


Guvernul britanic a nationalizat banca Bradford & Bingley, aflata in dificultate. Banca Bradford & Bingley (B&B), ce va fi vanduta partial bancii Santander, restul activelor urmand a fi nationalizate, este al patrulea grup britanic ce isi pierde independenta de la inceputul crizei creditelor, in august 2007, dupa Northern Rock, Alliance & Leicester si HBOS.


In Danemarca, Banca Roskilde, prima victima a crizei internationale, a fost rascumparata de trei institutii financiare. Salvarea a venit din partea Bancii Centrale, care a asigurat activele Roskilde prin intermediul unui institut de emisiuni si a unui organism
interbancar privat. Primul grup bancar
nordic, Nordea a preluat controlul a 9 filiale cu 57 milioane de euro, recuperand astfel 48.000 de clienti ai bancii.
Guvernul din Islanda a preluat controlul asupra bancii Glitnir, cea de-a treia ca marime din aceasta tara, cumparand 75% din capitalul social al institutiei pentru 600 milioane de euro.


Grupul belgiano-francez de servicii
financiare Dexia va primi 6,4 miliarde euro din partea Belgiei, Frantei si Luxemburgului, pentru a-si mari capitalul. Guvernul belgian si mai multi investitori vor injecta 3 miliarde euro in grupul financiar. Guvernul francez va acorda 1 miliard euro, in timp ce Caisse des Depots, divizia financiara a statului francez, urmeaza sa investeasca 2 miliarde euro. Luxemburg va investi, de asemenea, 376 milioane euro in Dexia, potrivit unui comunicat al guvernului belgian.


Actiunile companiilor europene au inchis sedinta de tranzactionare de luni in scadere cu 5%, la cel mai redus nivel din ianuarie 2005, domeniul bancar avand cele mai mari pierderi ca urmare a temerilor privind stabilitatea sectorului financiar. Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante companii europene a coborat la inchiderea sedintei de luni cu 4,95%, la 1.050,12 puncte, cel mai scazut nivel din 24 ianuarie 2005.


Indicele a consemnat si cea mai mare pierdere pentru o zi din ianuarie 2008.


Cel mai afectat in actuala situatie a fost sectorul bancar, Royal Bank of Scotland a pierdut 16,8%, UBS 13,6%, iar UniCredit 10,2%. Titlurile bancii italiene Unicredit au fost suspendate luni de la tranzactionare la bursa din Milano, pentru depreciere excesiva.


Luni, cotatia titlurilor bancii franco-belgiene Dexia s-a prabusit la Bursa din Paris cu 27,01%, la 7,35 euro.


Pe marile piete europene de capital, indicele Footsie-100 - al principalelor titluri listate la bursa londoneza - a inchis sedinta in scadere cu 5,30%, la 4.818,77 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei pariziene, a pierdut 5,04%, la 3.953,48 puncte. Indicele Dax - al celor 30 de actiuni-vedeta listate la Frankfurt - a scazut luni cu 4,23%, pana la 5.807,08 puncte.


Indicele IBEX 35 al bursei spaniole a pierdut luni 3,88%, iar indicele olandez, Amsterdam Exchanges, s-a depreciat cu 8,75%. Indicele bursei nordice, OMX Stockholm 30 Index, a avut o scadere de 5,73%.