Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

miercuri, 25 februarie 2009

Norul toxic de fosfor nu ameninta deocamdata judetul Maramures

UPDATE: Un tren care transporta
fosfor galben, o substanta inflamabila si extrem de nociva, a deraiat luni seara în vestul Ucrainei, langa Lviv (Lvov). Autoritatile de la Kiev nu au raportat incidentul, desi acesta pune in pericol sanatatea populatiei. In Ucraina, la numai 160 de kilometri de granita cu Maramuresul s-a decretat stare de urgenta din cauza contaminarii zonei prin deplasarea norului toxic.

UPDATE: Ministerul Sanatatii Publice a precizat, marti seara, ca, pana in prezent, nu sunt cunoscute o serie de date importante privind norul de fosfor care s-a format in urma accidentului din Ucraina, ca de exemplu concentratia de fosfor, altitudinea la care se afla sau daca acesta se indreapta spre Romania.

”Ca urmare, nu sunt date
suficiente pentru ca specialistii de sanatate publica sa poata stabili masuri concrete cu privire la efectele asupra starii de sanatate a populatiei”, a aratat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, intr-un comunicat de presa.

Comitetul judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures s-a intrunit marti dupa-amiaza in sedinta extraordinara si a analizat riscurile accidentului ecologic produs
in Lviv (Lvov) Ucraina, la aproximativ 300 de kilometri de judet, si care s-a soldat cu formarea unui imens nor toxic de fosfor. Nemultumirea autoritatilor maramuresene a fost secretomania oficialilor de la Kiev. Seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera a revenit acasa din Ucraina chiar cu o ora inainte sa fie convocata sedinta comitetului, dar a declarat ca nu stia nimic de deraierea trenului si de decretarea starii de urgenta.

Conform datelor comunicate de catre meteorologii Centrului Regional de Meteorologie Cluj, in prezent, norul toxic este purtat pe directia de est de catre de catre curentii de aer, astfel incat pentru moment nu reprezinta o amenintare pentru Maramures.

Subprefectul judetului Maramures, Gheorghe Achim, a declarat ca in aceste conditii nu exista motive pentru declararea starii de alerta. El a precizat ca specialistii de la Institutul Meteorologic din Cluj l-au informat ca norul toxic de fosfor s-ar indrepta spre Polonia.

El a mai precizat ca informatiile referitoare la deplasarea norului toxic de fosfor si masurile de protectie vor fi transmise maramuresenilor prin radio si televiziune de catre institutiile abilitate, pentru ca exista risc de imbolnavire la inhalarea substantei.

”Sunt foarte nervos fiindca ucrainenii au tinut secret accidentul. Ne puteam pregati mult mai bine pentru orice. Seful Politiei de Frontiere Maramures s-a intors astazi din Ucraina si nimeni nu i-a spus nimic. Nu se poate asa ceva”, a declarat Gheorghe Achim.

Autoritatile de la Kiev au incalcat iar tratatele internationale de mediu
Seful Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Maramures, Viorel Iancu, a declarat ca ”din informatiile noastre, in urmatoarele 36 ore nu se pune problema ca norul sa ajunga in Romania. In orice caz, conform meteorologilor in acest moment se indreapta spre Polonia”.

El a mai precizat ca gestionarea accidentelor ecologice transfrontaliere cade in sarcina institutiilor de la nivel inalt si ca nu s-a produs o informare a APM Maramures de catre autoritatile din Ucraina.

Nu ar fi pentru prima data
cand ucrainenii omit sa informeze romanii despre accidentele de mediu de pe teritoriul lor, pentru ca o situatie asemanatoare s-a inregistrat si anul trecut, cand a fost poluat raul Tisa. Nici atunci, ucrainenii nu au facut informari, iar specialistii de mediu din Maramures s-au alertat doar dupa ce au aflat de mortalitatea piscicola din localitatile romanesti aflate in aval. Si atunci, ca si acum s-au incalcat tratatele internationale care prevad alarmarea statelor vecine in caz de accident ecologic.

Accident ecologic comparat de un oficial ucrainean cu dezastrul de la Cernobil
Incidentul a avut loc, la aproximativ 300 de kilometri de granita cu Maramuresul, dupa ce un tren care transporta fosfor galben, o substanta inflamabila si extrem de toxica, a deraiat luni seara in vestul Ucrainei, langa Lviv (Lvov). In ciuda pericolului, autoritatile de la Kiev nu au raportat nimic. Doar marti, dupa orele pranzului, au inceput sa circule informatii pe aceasta tema. Datele au fost confuze, dar informatia promirdiala a fost ca un nor toxic de 90 de kilometri patrati s-a ridicat deasupra Ucrainei in urma exploziei vagoanelor pline cu fosfor.

Vicepremierul ucrainean Oleksandr Kuzmuk a comparat accidentul cu explozia care a avut loc in 1986 la centrala nucleara de la Cernobil. ”In tara noastra a avut loc un dezastru. Dupa catastrofa de la Cernobal, avem de-a face cu un incident grav care pune in pericol populatia”, a spus Kuzmuk.

Accidentul a dus la evacuarea a 800 de persoane din regiunea Lviv (Lvov). Mai multe persoane au fost ranite, indeosebi din randul echipelor de interventie care au actionat la locul accidentului pentru a stinge incendiul. Numarul victimelor nu se cunoaste cu exactitate, dar se vorbeste despre 20 de persoane spitalizate.

Incident "de rang inalt" despre care s-a aflat de la televizor
Imediat dupa ce informatia s-a raspandit prin intermediul mass-media, o stare de agitatie s-a creat la nivelul tutoror institutiilor statului care au abilitati pe linie de protectia mediului si siguranta cetateanului atat la Bucuresti, cat si in Maramures, judet aflat pe directia regiunii Lvov.

In primul moment, nici oficialii Agentiei de Protectie a Mediului si nici cei ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures nu au au facut declaratii despre impactul pe care norul toxic ar putea sa il aiba asupra cetatenilor judetului. S-a precizat doar ca la nivel local se culeg informatii despre accidentul care a avut loc la aproximativ 200 de kilometri de granita Ucrainei cu Maramuresul.

Seful APM Maramures, Viorel Iancu, nu a dorit sa declare nimic. El a precizat ca gestionarea accidentelor ecologice transfrontaliere cade in sarcina institutiilor de la nivel inalt.

Ucrainenii nu au raspuns oficialilor de la Bucuresti
Ulterior premierul Calin Popescu Tariceanu a facut declaratii, urmate de conferinte de presa ale directorului ANM si ministrului mediului. Seful guvernului a facut apel la calm, cerand populatiei sa nu intre in panica. "Fac apel la calm. Nu exista in acest moment niciun risc pentru Romania. Urmarim permanent aceasta situatie si, daca vor fi necesare, vom adopta anumite masuri”, a spus Tariceanu.

”Pana in acest moment nu avem o informare oficiala de la autoritatile din Ucraina. Ucrainenii nu raspund", a spus el la ora 15.00, cand a sustinut conferinta de presa.

Seful Administratiei Nationale de Meteorologie, Ioan Sandu, a declarat ca norul de fosfor din Ucraina, produs in urma unui accident feroviar, nu va ajunge in Romania mai repede de 36 de ore. Specialistii ANM au intocmit o harta din care rezulta ca nu exista pericol iminent.

Ministerul mediului a cerut lamuriri de la Kiev, transmitand o scrisoare oficiala in acest sens. Situatia a fost jenanta, pentru ca guvernantii au aflat din mass-media de accidentul care a ridicat in atmosfera norul toxic de fosfor.

Fosforul provoaca leziuni hepatice si renale si irita caile respiratorii
Fosforul ca element chimic este foarte agresiv pentru sanatatea unei persoane. 1,3 miligrame de fosfor pe kilogram corp poate da leziuni hepatice, renale, afectari cardiovasculare, iar, prin inhalare, poate produce afectiuni la nivelul cailor respiratorii. Aceste afectari apar numai in cazul in care este vorba de fosfor ca element chimic si nu in combinatii.

Potrivit directorului Autoritatatii de Sanatate Publica Maramures, dr. Dorina Micle, ”probleme pot exista numai daca se infaleaza praful respectiv. Nu stiu sa existe vreun antidot. Exista doar protectie nespecifica. Adica nu se aerisesc locuientele si nu se iese afara din casa. Daca totusi se iese afara atunci trebuie sa aiba la gura si nas o batista umeda”.

Fenomenul din Ucraina este monitorizat in permanenta la nivelul judetului Maramures de reprezerntanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Autoritatii de Sanatate Publica, ai Agentiei pentru Protectia Mediului, precum si ai Garzii Nationale de Mediu. De asemenea, au fost avertizate si comitetele locale din municipiul Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa, precum si cele ale comunelor din Maramuresul Istoric.

Niciun comentariu: