Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

joi, 13 august 2009

Demnitarii lui Popoviciu

facerea Popoviciu-Baneasa, anchetata de DNA si soldata cu retinerea a doi sefi de servicii secrete, nu ar fi fost posibila fara implicarea, de la bun inceput, a unor inalti functionari ai statului. Este vorba despre cei care si-au dat acordul pentru schimbarea destinatiei terenului agricol din nordul Capitalei pe care, ulterior, Puiu Popoviciu a ridicat cartierul de lux. Potrivit unor surse judiciare, ministrii Agriculturii Ilie Sarbu si Petre Daea vor fi chemati la audieri de procurorii anticoruptie deoarece au avizat, fara respectarea legii, scoaterea din circuitul agricol a unor parcele din Ferma Experimentala Baneasa, aflata atunci in folosinta Universitatii de Agronomie. Alaturi de cei doi demnitari, vor trebui sa mai dea explicatii anchetatorilor si Alexandru Radocea, care a semnat avizul respectiv in calitate de presedinte al Oficiului National de Cadastru, si Ciprian Pahontu, fost sef al Directiei de Management Fond Forestier, Funciar si Cinegetic. Acesta din urma ar fi trimis in 2007 la DNA un document care ar fi continut date false despre statutul si circuitul juridic al terenului Fermei Baneasa. Miliardarul Puiu Popoviciu – care in acest dosar
este acuzat de complicitate la abuz in serviciu si dare de mita – a fost suspectat de-a lungul vremii ca-si datoreaza succesul in afaceri relatiilor la nivel inalt pe care le are. Popoviciu este ginerele temutului nomenclaturist ceausist Ion Dinca, zis si "Te-Leaga", care a murit in 2007. Coincidenta sau nu, anchetarea penala a lui Puiu Popoviciu a demarat abia dupa moartea socrului, cu toate ca proiectul Baneasa incepuse cu mult mai devreme.

Dosarul penal "Puiu Popoviciu-Baneasa" este inca departe de a fi lamurit toate implicatiile la nivel inalt ale acestei afaceri controversate. Anchetatorii trebuie sa desluseasca si care au fost mecanismele prin care au avut loc schimbarea destinatiei unui teren agricol folosit pentru cercetare de catre studentii Universitatii de Agronomie si construirea pe acesta a unui cartier rezidential de lux. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara ajutorul, poate chiar complicitatea unor inalti demnitari. Potrivit unor surse judiciare, procurorii ii vor audia pe Ilie Sarbu, fostul si actualul ministru PSD al Agriculturii, precum si pe Petre Daea, fost ministru PSD. Cei doi ar fi avizat scoaterea din circuitul agricol a unor parcele de teren ale Fermei Experimentale Baneasa – domeniu public al statului, destinat cercetarii agricole – pentru ca Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMVB), in asociere cu o firma privata controlata de omul de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu, sa poata construi cartierul rezidential. Alaturi de ministrul Sarbu a semnat avizul si Alexandru Radocea, ca presedinte al Oficiului National de Cadastru, motiv pentru care si el va fi audiat de procurori.


Pe langa cei trei, anchetatorii il vor invita la DNA si pe Ciprian Pahontu, fost director general al Directiei Generale de Management Fond Forestier, Funciar si Cinegetic, deoarece acesta ar fi trimis in anul 2007 la Directia Nationala Anticoruptie "un punct de vedere" care i-ar fi favorizat pe inculpati, document ce ar contine date false despre statutul si circuitul juridic ale terenului Fermei Baneasa, sustin surse judiciare. Reamintim ca, in acest dosar, Puiu Popoviciu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, in timp ce fostul rector al Universitatii de Agronomie Niculae Ioan Alecu este acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. In plus
, fosti doi sefi din cadrul serviciilor secrete ale Ministerului Administratiei si Internelor sunt acuzati de favorizarea infractorilor, deoarece ar fi intervenit la DNA pentru inchiderea dosarului penal.

Livezi pentru practica studentilor de la Agronomie
Terenul Fermei Experimentale Baneasa, pe care Puiu Popoviciu a orchestrat inaltarea unui cartier rezidential, era in administrarea Ministerului Educatiei si Cercetarii si in folosinta Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB). Studentii agronomisti faceau practica si cercetare stiintifica in livezile Fermei Experimentale Baneasa, situata in nordul Capitalei, zona ravnita de dezvoltatorii imobiliari. Legea interzice scoaterea din circuitul agricol si instrainarea unor terenuri cu destinatii speciale (in acest caz, cercetare stiintifica), terenuri care, pe deasupra, apartin domeniului public al statului. Numai hotararile guvernamentale speciale pot schimba statutul juridic al unor astfel de terenuri. "Miscarea" terenului din zona sa de destinatie speciala era interzisa inclusiv de Legea invatamantului nr. 84/1995, care stipuleaza ca bunurile imobiliare aferente procesului instructiv-educativ nu pot fi transferate decat cu aprobarea Guvernului, la propunerea ministrului Invataman-tului, fara plata si numai in interes public. Procurorii anticoruptie ar avea nevoie de explicatiile ministrilor Sarbu si Daea tocmai pentru a individualiza contributia fiecarui demnitar sau functionar al statului la schimbarea destinatiei terenului Fermei Baneasa.

Ce nu au facut ministrii Sarbu si Daea
Cei doi demnitari (care au condus Ministerul Agriculturii, pe rand, intre 2001 si 2004) nu au verificat, inainte de a aviza scoaterea lui din circuitul agricol, daca terenul Fermei Baneasa a fost transferat din domeniul public prin hotarare guvernamentala speciala, asa cum prevad mai multe texte de lege. Cei doi ministri au invocat drept motive
de avizare faptul ca USAMVB este proprietarul terenului, iar administratia locala a emis certificatele de urbanism.
Surse judiciare spun ca, in privinta lui Sarbu, suspiciunea ar porni si de la faptul ca, pe data de 7 iulie 2003, a avizat scoaterea din circuitul agricol a suprafetei maxime pe care o putea aviza, si anume 99,9 hectare. Incepand cu 100 de hectare era (si este) necesara emiterea unei hotarari de guvern. Mai mult, potrivit Legii 290/2002, ministerul coordonat de Sarbu avea obligatia de a urmari si controla modul de administrare a terenurilor agricole printre care se afla si "Ferma Baneasa, in suprafata de 226,61 ha" (anexa 5, pozitia 1).


In privinta lui Daea, suspiciunea porneste de la faptul ca el ar fi avizat scoaterea unei parcele de 32,5 din Ferma Baneasa in ultima sa zi de lucru ca ministru al Agriculturii, adica pe data de 23 decembrie 2004. La o simpla adunare se observa totusi ca nu a fost scoasa din circuitul agricol intreaga suprafata de 226,61 hectare a Fermei Baneasa, ci doar circa 130 de ha, desi terenul este ocupat deja de un cartier rezidential. Pentru restul de teren ocupat de constructii vor da declaratii alti faptuitori – functionari de la primarii si cadastru – care vor fi audiati de procurori in calitate de faptuitori.


Dupa tunul imobiliar, Agronomia a primit alte terenuri de la Guvern
Concomitent cu demersurile scoaterii din circuitul agricol al Fermei Experimentale Baneasa pentru afacerile imobiliare coordonate de Puiu Popoviciu, USAMVB a fost inzestrata din nou cu alte terenuri – "statiuni didactice" –, printr-o serie de hotarari guvernamentale, devenite texte de lege. Prin hotararea de guvern semnata de fostul premier Adrian Nastase si de fostul ministru al Agriculturii Petre Daea pe data de 30 noiembrie 2004, USAMVB a primit Ferma Viticola Pietroasele – Buzau, in suprafata de 512, 29 ha, Ferma Istrita – Buzau, in suprafata de 292,92 ha, si Ferma Stoenesti – Prahova, in suprafata de 460,14 ha. Ultimul text de lege pentru inzestrarea USAMVB este din martie 2009, cand institutia de invatamant superior a primit ca zestre o ferma de cercetare agricola din Tulcea in suprafata de 985,55 hectare si una pomicola la Voinesti – Dambovita –, in suprafata de 172,25 hectare. Toate aceste terenuri apartin domeniului public, dar surse din USAMVB spun ca se trag deja sforile atat pentru a se obtine titluri de proprietate si pe aceste terenuri, cat mai ales pentru a fi scoase din circuitul agricol, cu destinatia "investitii imobiliare-turism".

Universitatea de Agronomie, improprietarita de Regele Mihai
In iulie 1929, prin Decretul-Lege nr. 2746, Regele Mihai a improprietarit Academia de Inalte Studii Agronomice Bucuresti (actuala USAMVB) cu mai multe bunuri, printre care si Ferma Experimentala Baneasa. La Articolul 25, aliniatul 2 al decretului regal era inserata o interdictie clara, care prevedea ca bunurile primite nu se vor putea instraina "nici in total, nici in parte, oricare destinatie ar fi". Prin acelasi act juridic, Agronomia avea obligatia sa prezinte la sfarsitul fiecarui an "dari de seama asupra gestiunii", iar Ministerul Agriculturii si Domeniilor "sa exercite controlul asupra gestiunii". Ulterior, legea a suferit modificari, dar destinatia terenului a ramas aceeasi: cercetare-dezvoltare in domeniul agronomiei, de care era responsabil Ministerul Agriculturii. In 1948, Ferma Experimentala Baneasa a trecut din nou in proprietatea statului.


Dupa 1991, USAMVB a solicitat retrocedarea fermei. Pentru a putea fi retrocedat, terenul trebuia sa fie trecut in domeniul privat al statului prin hotarare de guvern. Ca terenul a ramas domeniu public o demonstreaza continutul legilor ulterioare, precum Legea nr.213/1998 sau Hota-rarile Guvernamentale 517 si 776, din 1999. Cu toate acestea, terenul a fost intabulat in anul 2000 de judecatorul Gheorghe Cuzuc (invinuit in dosar) ca proprietate privata a USAMVB, desi la acea data nu fusese emis un titlu de proprietate. Dupa intabulare, a urmat sarabanda unor inginerii funciare relatate pe larg de presa, in urma carora terenul Fermei Baneasa a ajuns ca aport in natura in firma "Baneasa Investments" (con-trolata de Puiu Popoviciu).

Gigi Becali a facut primele sesizari penale
Ancheta penala s-a declansat in 2001, in principal in urma sesizarii lui Gigi Becali, care a vrut sa se asocieze cu USAMVB. Dosarul a fost inchis la Parchetul General din lipsa de probe si redeschis de DNA in 2007, tot in urma unei plangeri a lui Gigi Becali. Ancheta penala a DNA parea ca va avea acelasi destin ca cea a Parchetului General (mai ales ca punctul de vedere semnat de Pahontu, director la Ministerul Agriculturii, indica respectarea legislatiei), numai ca o sincopa produsa in interiorul
serviciilor secrete (razboiul istoric dintre SRI-DGIPI–SIE) a produs minunea: un politist judiciarist de la DNA s-a autodenuntat. El a spus superiorilor sai (procurori DNA) ca doi fosti colegi de politie, respectiv Cornel serban si Petru Pitcovici, ajunsi sefi in serviciile speciale ale Internelor, au incercat sa-l mituiasca pentru a inchide dosarul in care era anchetat Popoviciu. Din interceptarile telefonice, procurorii au reusit sa clarifice ingineriile funciare ale tandemului Popoviciu-Alecu. In paralel, din acte procurorii au aflat ca terenul a fost subevaluat, asa ca USAMVB s-a ales doar cu 49% din actiuni. Pana in prezent, USAMVB nu a incasat beneficii in afara sumei anuale de 500.000 de dolari. Valoarea Cartierului Rezidential Baneasa depaseste 3 miliarde euro, spun specialistii. Procurorii au evaluat pagubele statului la peste 336 milioane de euro.


Puiu Popoviciu, anchetat la un an dupa moartea socrului "Te-Leaga"
» Magnatul Gabriel Aurel (Puiu) Popoviciu este unul dintre cei doi gineri ai temutului nomenclaturist Ion Dinca, zis "Te-Leaga", fost sef al Sectiei militare a CC al PCR cu grad de general obtinut inca din anii ‘60. Dinca "Te-Leaga" coordona si controla Internele, Securitatea Statului, Justitia si Procuratura. Cei care greseau erau arestati, de aici porecla "Te-Leaga". In plus, Dinca era si consilierul de incredere al lui Nicolae Ceausescu pana in decembrie 1989. Reputatia de temut a lui Dinca a functionat si dupa 1990, chiar si atunci cand generalul era in inchisoare pentru crimele comise in decembrie 1989. Desi a fost condamnat la inchisoare pe viata, Dinca a scapat dupa cinci ani. A murit in ianuarie 2007.


Coincidenta sau nu, anchetarea penala a lui Puiu Popoviciu a demarat abia dupa moartea lui Dinca, iar incatusarea acestuia, dupa doi ani. Poate ca un alt factor care a diminuat "teama de Dinca «Te-Leaga»" a fost si faptul ca multi dintre apropiatii acestuia, diseminati prin sistemele judiciar, militar si al serviciilor secrete, au fost pensionati.

» Al doilea ginere al lui Dinca, Nicolae Badea, a devenit dupa 1989 prosper om de afaceri, actionar principal la echipa de fotbal Dinamo. Ambele fete ale lui Dinca erau profesoare de araba la scoala Securitatii de la Baneasa, cu grad de capitan, specializate in contraspionajul ce viza spatiul Orientului Mijlociu. Legenda spune ca Dinca "Te-leaga" ar mai fi avut un copil de suflet, pe care l-ar fi plantat in SUA inainte de 1989 ca ofiter acoperit si pe care il alimenta cu banii CIE (centrala externa a Securitatii).

» Un fost ofiter acoperit al Securitatii, in prezent un specialist recunoscut in economie si finante
, a declarat pentru Romania libera ca, la inceputul anului 1990, dupa incetarea ecourilor focurilor de arma si a arestarilor, multe odrasle ale demnitarilor comunisti au plecat din Romania in tari occidentale, la rezidentii Securitatii, unde au gasit gazduire si bani si unde si-au deschis firme pentru a se putea apoi intoarce repede in tara ca investitori strategici. In tarile-gazda, unii dintre ei ar fi fost ajutati sa-si deschida firme si chiar sa obtina cetatenie de "cartitele" locale ale Securitatii, care ar fi fost santajate cu deconspirarea. Altii au avut informatii de livrat despre agentii KGB si teroristii arabi, in schimbul ajutorului primit.

» "In 1990, Popoviciu impreuna cu sotia sa, ofiter de Securitate, au plecat in SUA, unde au facut firme si avere. Dupa un an, Popoviciu si-a deschis afaceri si in Romania, a inceput sa achizitioneze active ale statului si asa a ajuns in scurt timp in topul celor mai bogati romani. Toti cei care au avut suficiente «PCR»-uri («Pile-Cunostinte-Relatii») in functii guvernamentale cheie au reusit sa se imbogateasca rapid dupa 1989", sustine consultantul nostru, fost ofiter de Securitate.

Niciun comentariu: