Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

marți, 14 iulie 2009

Boala bancii nebune

riza financiara care a ingenuncheat America a trecut Atlanticul si loveste in plin Uniunea Europeana * Benelux a nationalizat banca Fortis, Bradford&Bingley a trecut in proprietatea guvernului britanic, banca germana Hypo Real Estatea a fost salvata in ultimul moment.

Criza financiara care a lovit SUA si cuprinde acum si Europa vine pe fondul recesiunii si va afecta si Romania. Exporturile romanesti depind de Europa in proportie de 70%. In Spania s-au construit 2,5 milioane de apartamente in ultimii ani desi s-au vandut doar 1,2 milioane. Locurile de munca ale romanilor din peninsula Iberica ar putea astfel disparea. In Romania, deficitul de cont curent se va agrava prin reducerea exporturilor si a investitiilor straine. Romanilor inca nu le pasa. Cetatenii cumpara in rate, firmele contracteaza leasing-uri la masini de lux, iar guvernul arunca banii cu lopata in scopuri electorale. (George SCARLAT)
Belgia, Olanda si Luxemburg au nationalizat partial grupul financiar-bancar olandezo-belgian, Fortis, si au decis sa-i acorde garantii de peste 11 miliarde de euro (16 miliarde de dolari) pentru a-l salva de la faliment, informeaza Agerpres. Potrivit primului ministru belgian Yves Leterme, planul de salvare arata ca garantiile au fost acordate in urma discutiilor dintre cele trei tari, Uniunea Europeana si oficialii bancilor centrale.
Aceasta afacere va forta banca, cu sedii centrale atat la Bruxelles cat si in orasul olandez Utrecht, sa vanda o parte semnificativa din actiunile detinute la banca olandeza ABN Amro, pe care a preluat-o partial anul trecut. La randul sau, ministrul olandez de Finante, Wouter Bos, a aratat ca lipsa increderii investitorilor in Fortis este nejustificata. Potrivit planului de salvare, Belgia va investi 4,7 miliarde de euro (6,88 miliarde de dolari), iar Olanda - patru miliarde de euro (5,86 miliarde de dolari) in operatiunile bancare ale Fortis din cele doua tari. In schimb, ambele vor detine cate 49 de procente din filialele bancii din aceste tari. Luxemburg va investi 2,5 miliarde euro (3,6 miliarde de dolari) in operatiunile bancii din tara, tot in schimbul unei participatii de 49% din filiale. Presedintele Fortis, Maurice Lippens, va fi fortat sa demisioneze si va fi inlocuit de un candidat din afara companiei, a precizat Leterme. Potrivit sefului bancii centrale din Olanda, Nout Wellink, criza financiara din SUA este vinovata partial de problemele Fortis. Comisia Europeana este increzatoare ca planul guvernelor belgian, olandez si luxemburghez de nationalizare partiala a gru­pului bancar Fortis, respecta regulile UE in materie de con­curenta, a declarat Jonathan Todd, purta­torul de cuvant al comisarului european pentru concurenta. "Pana in prezent, autoritatile natio­nale din Belgia, Olanda si Luxemburg au ascultat ce a spus Comisia, asa ca nu avem niciun motiv sa credem ca masurile pe care le vor comu­nica Comisiei nu vor fi acceptabile din perspectiva ajutoarelor de stat", a declarat Todd.
Banca franco-belgiana Dexia a anuntase ieri dupa-amiaza ca va fi convocat Consiliul de Admi­nistratie exceptional al bancii, pentru a analiza situatia financiara internationala. Actiunile grupului bancar si de asigurari franco-belgian Dexia SA au scazut luni dimineata cu 29% la bursa.
Alta nationalizare
In acelasi timp, banca ipotecara Bradford&Bingley din Marea Britanie a fost si ea nationalizata de catre guvernul britanic. Tre­zoreria a anuntat ieri ca va pre­lua creditele bancii, in valoare de 50 miliarde de lire sterline (91 miliarde de dolari) pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar al tarii. De asemenea Trezoreria va cheltui 18 miliarde de lire sterline (33 miliarde de dolari) pentru a facilita van­zarea depozitelor
persoanelor fizice si reteaua de sucursale ale Bradford & Bingley, bancii spaniole Santander. Bradford & Bingley este a doua banca brita­nica care ajunge in proprietatea statului in acest an, dupa natio­nalizarea bancii Northern Rock, in luna februarie.
Proiectele imobiliare au atras falimentul
Nici Germania nu sta foarte bine la capitolul criza. Banca germana Hypo Real Estate a fost salvata in ultimul moment de la faliment de un consortiu bancar care a imprumutat institutia cu sumele necesare pentru a-si rezolva problemele finan­ciare cu care se confrunta, potrivit Reuters. Anterior, surse anonime declarau ca Hypo Real Estate discuta cu autoritatile de reglementare bancara din Germania si cu Ministerul Finantelor pentru a gasi o solutie pentru problemele sale. Hypo Real Estate care imprumuta bani pentru proiecte imobiliare, ia in considerare vanzarea activelor pentru rezolvarea problemelor financiare
cu care se confrunta.
Blocaj pe pietele financiare
In urma anuntului nationalizarii acestor doua banci
europene, pietele monetare internationale au ramas blocate. Totodata aceasta veste a contrabalansat optimismul generat de faptul ca planul guvernului SUA de sustinere a sectorului financiar este pe punctul de a fi aprobat.
Principalele burse europene inregistrau o scadere accentuata ieri la pranz pe fondul declansarii procedurilor de faliment la banca americana de investitii Lehman Brothers, transmite AFP citat de Agerpress.
Bursa de la Londra era in scadere cu 5,23%, cea de la Frankfurt cu 4,33%, bursa de la Paris cu 5,60%, Madridul cu 4,92%, Milano - 4,41% si Zurich - 5,01%. Miscarea de recul de pe bursele europene a fost precedata de o scadere puternica pe pietele bursiere asiatice (in afara de bursele de la Tokyo si Hong Kong inchise ca urmare a unor sarbatori). Banca Centrala Europeana (BCE) a injectat luni 30 de miliarde de euro pe pietele monetare din zona euro pentru a calma tensiunile legate de anuntarea falimentului Lehman Brothers, cea de-a patra banca de investitii din SUA. Similar, Banca Angliei a injectat si ea cinci miliarde de lire sterline (aproximativ 9 miliarde de dolari sau 6,4 miliarde euro), in timp ce Swiss National Bank a informat ca va furniza lichiditati "intr-o maniera flexibila si gene­roasa". Banca elvetiana nu a dat publicitatii valoarea ofertei.
Sindicalistii critica imprudenta speculantilor
Criza financiara trebuie sa reprezinte "o cotitura" si sa determine "o schimbare totala" a modului de functionare a lumii financiare, este de parere Confederatia Europeana a Sindicatelor (CES), relateaza AFP, citat de Agerpres.
"Modelul dominant de capita­lism financiar este pe punctul de a se prabusi", este de parere CES. Potrivit acestora, economia europeana traieste cu temerea de a fi lovita de tsunami-ul financiar care vine din partea cealalta a Atlanticului, in pofida unei soliditati relative, pana in prezent, a "zonei euro". Confederatia este de parere ca, de acum inainte, injectarile de bani publici in institutiile financiare sa aiba loc cu conditia sa existe un control public si o schimbare fundamentala de comportament. "Un lucru trebuie sa fie foarte clar. Aceasta criza a fost provocata de aviditatea si imprudenta Wall Street-ului, Londrei si a altor principale piete financiare. Marii patroni au autorizat speculatii pe scara larga pentru investitii din care ei nu intelegeau mare lucru", a estimat CES.
700 de miliarde pentru Wall Street
Dupa o saptamana de negocieri si discutii intense, planul administratiei Bush,
in valoare de 700 de miliarde de dolari, destinat salvarii sistemului bancar din Ame­rica, urma sa fie votat aseara de Camera
Reprezentantilor. In paralel, autoritatile americane au anuntat preluarea bancii Wachovia de catre gigantul Citigroup.
Planul administratiei Bush va permite guvernului sa preia un numar urias de bunuri devalorizate de la companiile aflate sub mari presiuni finan­ciare, in speranta deblocarii creditelor inghetate. Dupa ce va trece de Camera Reprezen­tantilor, textul, contestat inca de la inceput, urmeaza sa fie votat, maine, si de Senat. Este cea mai importanta interventie guvernamentala americana pe pietele financiare de la ma­rea recesiune din 1929 incoace. Presedinta Camerei
Reprezen­tantilor, Nancy Pelosi, a denuntat insa unele prevederi ale planului propus de Casa Alba, apreciind textul trimis spre votare drept "inacceptabil". Pelosi a precizat insa ca planul a fost modificat de Congres. "Am trimis un mesaj pe Wall Street - distractia s-a terminat", a spus Pelosi, informeaza CNN. Ea a adaugat insa ca "democratii au insistat ca este foarte necesar sa salvam Wall Street, pentru ca trebuie sa protejam poporul american de criza de pe Wall Street". Auto­ritatile americane au anuntat ieri si preluarea bancii Wachovia de catre gigantul Citigroup, care va absorbi pana la 42 miliarde de dolari din datoriile Wachovia.

Niciun comentariu: